• Fonts de la companyia responen a les informacions publicades avui per Expansión
Red Electrica 630x250

Red Eléctrica d’Espanya (REE) ha manifestat que, al marge que pugui estar interessada en l'adquisició d'Hispasat, de moment no ha pres cap decisió sobre això i que és "absolutament respectuosa" amb els procediments, les institucions i les empreses involucrades en l'operació.

  • 15,61€
  • -0,19%

"Amb independència que Red Eléctrica pugui estar interessada en l'operació d'Hispasat, de moment no hi ha cap decisió presa al respecte. La companyia és absolutament respectuosa amb els temps i procediments de totes les institucions i empreses involucrades en l'operació", han assenyalat a Europa Press fonts oficials de l'empresa que presideix José Folgado.

La possible compra d'Hispasat per REE, empresa participada per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), s'emmarcaria en l'estratègia de diversificació de negocis del gestor del sistema elèctric, que el 2014 va adquirir la xarxa de fibra òptica d'Adif.

Hispasat està participada en un 57,05% per Abertis, objecte de sengles OPA per part de la italiana Atlantia i d'ACS, i en un 33,69% per Eutelsat.

El diari Expansión publica avui que REE no vol esperar que el Ministeri d'Energia aprovi el traspàs d'un paquet d'Hispasat a Abertis per part d'Eutelsat i planteja comprar a cadascun la seva participació, en una operació que pot valorar la companyia espanyola de satèl·lits en uns 1.000 milions d'euros.

Des d’Abertis, per la seva banda, han preferit fins al moment no fer declaracions respecte a l'estat de les negociacions relacionades amb Hispasat. "Hispasat respon exclusivament a temes polítics, tots dos (REE i Hispasat) comparteixen participació de l'Estat, encara que és cert que és una operació que té sentit estratègic per a Red Eléctrica", assenyala Àngel Pérez, analista de Renta 4. D'altra banda, Pérez no considera que Hispasat tingui "cap" encaix ni a ACS ni a Atlantia.

Noticias relacionadas

contador