• Prisa va adquirir el 2005 el 33% del grup Media Capital dins d'una estratègia d'invertir en el mercat europeu
ep encuentro informativo presidente grupo prisa juan luis cebrian

Prisa està en converses amb l'holandesa Altice NV perquè adquireixi la seva participació en el portuguès Grup Media Capital, segons ha confirmat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,38€
  • -

"De conformitat amb el que assenyala el fet rellevant comunicat a Portugal a la Comissão do Mercat de Valors Mobiliários per Grup Media Capital SGPS, SA, filial portuguesa de la societat, en el qual es dóna compte d'un comunicat de l'entitat Altice NV, Prisa comunica que ha mantingut durant els últims dies converses de caràcter informatiu amb Altice NV a l'efecte que aquesta valori la possible presentació d'una oferta d'adquisició de la participació accionarial que Prisa té en el Grup Media Capital SGPS", afirma.

Altice va confirmar aquest diumenge 25 de juny a la CNMV portuguesa que està en negociacions per comprar Media Capital, en resposta a una sol·licitud dirigida per aquest organisme, segons assenyala la premsa portuguesa.

"Altice confirma interlocucions exploratòries amb Prisa relatives a la potencial adquisició de la participació de Prisa a Media Capital SGPS", assenyala a la comunicació.

L'holandesa Altice, fundada el 2001 per l'emprenedor Patrick Drahi, està present en deu territoris al camp de les telecomunicacions, els continguts, els mitjans de comunicació, l'entreteniment i la publicitat.

Prisa va adquirir el 2005 el 33% del grup Media Capital dins d'una estratègia d'invertir en el mercat europeu i apostar per la televisió en obert. Media Capital és un grup de comunicació i entreteniment lusità, amb presència en els principals segments de comunicació i producció de material audiovisual de qualitat. En televisió, el grup compta amb TVI, televisió que aglutina el canal de notícies TVI24, a més dels canals TVI Ficció, TVI Internacional, TVI Reality i TVI Àfrica (els dos últims llançats a l'octubre de 2015).

L'objectiu de la companyia que presideix Juan Luis Cebrián és desinvertir en Media Capital per fer front als 1.481 milions d'euros de deute i als venciments per valor de 957 milions que haurà d'escometre al final de 2018, gairebé cinc vegades més del que val ara la companyia en borsa.

En ràdio, Media Capital posseeix Media Capital Ràdio (MCR), que inclou l'emissora Ràdio Comercial; M80; Cidade; SmoothFM; VodafoneFM; i la pàgina web de ràdio en línia, Cotonete. Per la seva banda, el Grup compta també amb la divisió Media Capital Digital, l'actiu principal de la qual és el portal IOL.

Dins al sector de la producció audiovisual, compta amb Plural Entertainment que treballa en l'àrea de ficció en llengua portuguesa i en l'àrea d'entreteniment en espanyol.

Noticias relacionadas

contador