• Carlos Buesa, president i director executiu d'Oryzon, va comentar: "Estem realment emocionats amb aquest inici de SATEEN amb ORY-2001"
carlos buesa oryzon

La biofarmacèutica Oryzon Genomics es dispara aquest dimarts més d'un 20% (23%. 2,350 euros) després d'anunciar que ha rebut l'aprovació per a un assaig clínic (CTA) de l'Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) per dur a terme un assaig clínic de Fase IIA amb ORY-2001 en pacients d'esclerosi múltiple (EM).

  • 2,03€
  • 0,00%

L'estudi, anomenat SATEEN (Seguretat, Tolerabilitat i Eficàcia d'un enfocament epigenètic per al tractament de l'esclerosi múltiple) es durà a terme en diferents hospitals espanyols, i està dissenyat com un estudi aleatoritzat, de doble cec, controlat amb placebo, de tres braços, de 36 setmanes paral·lel per avaluar la seguretat i tolerabilitat d’ORY-2001 en pacients amb esclerosi múltiple del tipus recaiguda-remissió (EMRR) i esclerosi múltiple secundària progressiva (EMSP).

La companyia recorda que en un assaig recent de Fase I realitzat en 106 voluntaris sans, el fàrmac va demostrar ser segur i ben tolerat. No hi va haver esdeveniments adversos relacionats amb el fàrmac, ni efectes secundaris significatius ni canvis clínics detectables. "És important destacar que en les dosis que s'aplicaran en la Fase II no es van observar efectes hematopoètics. La penetrància cerebral es va mesurar en 18 voluntaris, i la inhibició de l'enzim LSD1 cerebral també es va establir per separat. Aquests resultats es van presentar recentment durant la conferència de l’AAIC a Londres", recorda la companyia en una nota.

Carlos Buesa, president i director executiu d'Oryzon, va comentar: "Estem realment emocionats amb aquest inici de SATEEN amb ORY-2001, les propietats podrien representar un benefici clínic diferencial per als pacients amb esclerosi múltiple. Esperem estar aviat en disposició d'anunciar l'inici d’un assaig clínic addicional de Fase II en malaltia d'Alzheimer i seguim explorant altres malalties neurodegeneratives".

Noticias relacionadas

contador