depart-de-la-directrice-de-la-communication-d-uber

Softbank, convertit ja en el major accionista d’Uber després del tancament formal d'una inversió per valor de 9.300 milions de dòlars (7.585.000 d'euros), ha demanat a l'empresa de transport privat VTC que se centri a recuperar quota de mercat als Estats Units i a créixer als mercats clau d'Europa, posant fi a l'estratègia dels fundadors de crear un servei "per a tots i pertot arreu", segons han informat fonts pròximes a la companyia japonesa a 'Financial Times'.

A més de la injecció de capital per part de Softbank, la participació ascendeix així al 15%, un consorci liderat per la mateixa companyia tecnològica japonesa i Dragoneer Investment, junts amb Sequoia Capital, ha completat una altra inversió de 1.250 milions de dòlars (1.020 milions d'euros) en efectiu, de manera que la participació total en Uber se situa en un 17,5%.

Segons el conglomerat tecnològic nipó, Uber aconseguiria assolir una major rendibilitat si se centrés als seus mercats principals com els EUA, Europa, Amèrica Llatina i Austràlia. En aquest sentit, el director del consell de Softbank, Rajeev Misra, que s'unirà a la junta directiva de la companyia de VTC com a part de l'acord, va insistir al rotatiu britànic que Uber ha de sortir dels països en els quals no és rendible no només per reduir les pèrdues, sinó perquè les perspectives de creixement als mercats principals són "més prometedores".

El suport d'inversors de Softbank en Uber desencadenarà una sèrie de canvis al govern corporatiu, donant més poder de control al director de l'empresa de transport, Dara Khosrowshahi, mentre que un dels reptes clau als quals s'enfronta és el de millorar la seva posició financera abans de realitzar l'oferta pública inicial prevista per a octubre de 2019.

Les converses entre Softbank i la companyia de capital risc Benchmark, un important accionista d’Uber, s'havien iniciat el juny de l'any passat, però es van suspendre quan l'empresa de transport es va quedar sense president durant més de dos mesos. El procés, però, es va reprendre després d'assumir aquest càrrec Khosrowshahi al setembre.

Noticias relacionadas

contador