ep fotografia presidenteiberdrola ignacio galan enpresentacionresult
IBERDROLA

Iberdrola (+0,71%) està estudiant la venda de les seves plantes de cogeneració a Espanya, dins del pla de rotació d'actius de la companyia, segons informa Europa Press.

  • 11,46€
  • -0,61%

L'energètica presidida per Ignacio Sánchez Galán compta amb un total de 19 plantes de cogeneració a Espanya, amb una potència de 368 MW.

L'energètica espanyola compta amb 19 plantes d'una potència de 368 MW

Segons avança aquest dijous El Confidencial, el preu d'aquesta cartera de plantes de cogeneració d'Iberdrola podria ascendir a uns 200 milions d'euros. Al passat mes de febrer, Iberdrola va llançar el seu pla estratègic per 2018-2022, període durant el qual preveu invertir 32.000 milions d'euros i situar el seu benefici al final del període entre els 3.500 i 3.700 milions d'euros.

Dins d'aquest pla, el grup implementarà un pla de rotació d'actius per import de 3.000 milions d'euros i estarà obert a possibles acords amb socis per a projectes renovables ('partnering green').

La possible desinversió d'aquests actius de cogeneració a Espanya seria una de les operacions que estudia la companyia, així com la de la venda dels 2.000 MW que té en centrals de cicle combinat de gas natural al Regne Unit, notícia avançada pel diari El economista.

Aquesta rotació d'actius tindria sentit dins del camí cap a la descarbonització de la companyia i el canvi de plantes contaminants en la seva cartera per una clara aposta per les renovables.

PROJECTES EN EÒLICA MARINA

Aquest dijous, Iberdrola, a través de la seva societat participada Vineyard Wind, s’ha adjudicat el desenvolupament d'un 'macroprojecte' eòlic marí en aigües de Massachusetts (Estats Units) de 800 MW, que suposarà una inversió d'uns 2.800 milions de dòlars (uns 2.400 milions d'euros).

Aquest projecte, el primer del grup als Estats Units i el primer d'aquest tipus que es desenvoluparà al país, s'uneix a la construcció de dos parcs eòlics marins en aigües alemanyes del mar Bàltic, per una capacitat total de 486 MW, que es va adjudicar a finals d'abril.

Noticias relacionadas

contador