• La ràtio de solvència va aconseguir a finals de juny el 19,6%
  • La morositat de l'entitat s'ha situat al 3,5%
banca march

Grup Banca March va obtenir durant el primer semestre del 2017 un benefici net atribuït de 113,8 milions d'euros, fet que suposa un augment del 172,6% respecte al mateix període de l'any anterior. Els resultats consolidats inclouen les plusvàlues realitzades per la venda de la totalitat de la participació en ACS.

L'activitat purament bancària segueix mostrant una evolució "ferma i dinàmica", segons ha expressat el grup. Així, i durant el primer semestre del Pla Estratègic 2017-2019, va multiplicar el resultat per 2,2 vegades respecte al mateix període de 2016, fins a arribar als 56.200.000 d'euros.

Durant els sis primers mesos de l'exercici actual, els ingressos per prestació de serveis van créixer un 30,7%; els recursos fora de balanç, un 20,8% i el volum de negoci total del conjunt del banc es va elevar un 10,0%. A finals de juny, el patrimoni net individual de Banca March se situava als 1.056,4 milions d'euros.

Grup Banca March ha explicat que tots els marges de negoci van registrar significatius avenços i que va ser "especialment notable" el creixement del 30,7% en els ingressos per prestació de serveis, procedents majoritàriament de la gestió de fons d'inversió i SICAV, l'activitat de Mercat de Capitals i Tresoreria, així com la distribució d'assegurances i mitjans de pagament. El pes d'aquest tipus d'ingressos en el marge ordinari de l'activitat bancària va aconseguir el 66,1% al juny de 2017.

José Luis Acea, conseller delegat de l'entitat, va assenyalar: "Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts durant els sis primers mesos de 2017. Es tracta d'una etapa essencial per al nostre desenvolupament futur, atès que suposa donar els primers passos del nostre Pla Estratègic 2017-2019. Les xifres han estat molt positives per a totes les àrees del banc, gràcies al bon fer i dedicació plena dels nostres més de 1.500 professionals. Tot això, sota els valors de prudència, coinversió i creixement. Els resultats són fruit d'un model de negoci no replicable, les ràtios de solvència, mora i liquiditat més elevats d'Europa i una especialització en banca privada reconeguda pels clients, tal com demostren els increments de volums obtinguts".

La ràtio de solvència va aconseguir a finals de juny el 19,6%; la morositat de l'entitat s'ha situat al 3,5%; i la ràtio de cobertura de liquiditat va tancar el semestre al 249%.

Noticias relacionadas

contador