• Tot i això, considera que tenen "idees clares, plans d'acció forts i un gran equip" per aconseguir-ho
ep jose ignacio goirigolzarri 20170621142909
APIE

Tot i això, considera que tenen "idees clares, plans d'acció forts i un gran equip" per aconseguir-ho

  • 1,78€
  • 2,65%

"Som molt conscients dels reptes, però honestament crec que tenim idees clares per fer-ho, així com un pla d'acció, un pla estratègic real i un gran equip", ha assegurat Goirigolzarri. A més, ha assenyalat que "la combinació d'aquests factors, em fa ser optimista amb la consecució dels nostres objectius".

El president de Bankia és conscient que per aconseguir aquests objectius 2018 "serà decisiu", sobretot amb el procés de Banc Mare Nostrum (BMN). Les accions de Bankia cotitzen amb caigudes del 0,65% fins als 3,67 euros. Durant la seva intervenció, el president de Bankia ha fet un repàs del full de ruta que marcarà el camí de l'entitat financera fins al 2020 amb l'objectiu de convertir-se en el banc "més rendible, eficient i solvent entre les entitats del país, amb una qualitat de servei excel·lent".

En finalitzar el Pla Estratègic, ha assenyalat, Bankia serà una franquícia amb un benefici d'uns 1.300 milions d'euros, un ROE de doble dígit, una ràtio d'eficiència proper al 45% i un balanç molt sòlid, ben capitalitzat i amb unes taxes de mora per sota del 4%.

Goirigolzarri ha destacat també que el procés d'integració de BMN està "molt avançat", després de signar l'acord amb els sindicats per fer l'ajust de plantilla, canviar la marca, donar pràcticament per conclòs el tancament d'oficines anunciat amb la fusió i dur a terme la integració de les plataformes informàtiques.

No obstant això, durant els propers mesos cal "avançar amb urgència en la integració cultural i en la unificació dels nostres sistemes de gestió" per oferir un "servei homogeni a la totalitat de punts de venda", ha puntualitzat.

Amb tots aquests reptes, Goirigolzarri ha anunciat aquest dimarts que l'entitat comença una "nova etapa de creixement" amb l'objectiu de ser "el millor banc d'Espanya" el 2020, a través d'un Pla Estratègic que preveu aprofundir en la "digitalització responsable", aconseguir uns beneficis de 1.300 milions d'euros, incrementar els seus clients -un 5% en particulars (400.000) i un 20% en empreses- i distribuir als accionistes més de 2.500 milions d'euros, el 20% del valor de capitalització de Bankia.

Així ho ha manifestat durant el seu discurs d'obertura de la vuitena Junta d'Accionistes de Bankia que se celebra al Palau de Congressos de València, on ha explicat als presents que la retribució que rebran al llarg dels propers tres anys es basarà en una doble via: el dividend ordinari en efectiu, amb un percentatge de beneficis que es reparteix d'entre el 45-50% i de l'altra, a través de la distribució de l'excés de capital que superi el 12% de capital 'fully loaded' i que vagi generant al llarg del pla.

De l'exercici corresponent a 2017, ha assenyalat que el repartiment de dividends als accionistes serà de 340 milions d'euros, de manera que la suma dels últims quatre anys ascendeix a 1.160 milions d'euros.

Així mateix, ha subratllat que el nombre de conselleres s'espera que arribi, almenys, el 30% del total de membres del Consell d'Administració. En aquesta nova etapa, ha dit, "anem a enfrontar un entorn que està canviant a gran velocitat i ens hi hem d'adaptar. Però en aquest procés d'adaptació mantindrem uns fonaments ferms que són els valors i principis que ens han portat fins aquí", ha asseverat.

Noticias relacionadas

contador