• Martin Lau redueix així la seva presència a la companyia d'un 0,49% a un 0,48%
tencent ok
Bolsamanía

El president del gegant tecnològic xinès Tencent Holdings, Martin Lau, ha anunciat la venda d'1 milió de les seves accions en el colós empresarial valorades en 55 milions de dòlars (44,6 milions d'euros), de manera que reduirà la seva participació accionarial a la companyia del 0,49% al 0,48%.

Així ho ha comunicat Tencent en un document remès a la Borsa de Hong Kong. En el moment de la venda de les accions, els títols cotitzaven als 44,6 euros cadascun. Per la seva banda, la companyia va tancar la sessió d'aquest dimecres amb una caiguda del 4,6%, fins als 412,2 dòlars de Hong Kong (42,5 euros) per acció.

El major accionista de la companyia, la sud-africana Naspers, va reduir un 2% la seva participació la setmana anterior

Aquesta reducció del seu protagonisme en el capital de la companyia té lloc després que el major accionista de Tencent, el conglomerat sud-africà de mitjans de comunicació Naspers, vengués la setmana passada un 2% de les seves accions per 9.800 milions de dòlars (8.600 milions d' euros) per primera vegada en 17 anys que el grup reduïa la seva presència en el colós xinès.

Tencent va arribar a perdre 51.000 milions de dòlars (41.313 milions d'euros) de valoració al parquet després del replegament de Naspers, tot i que la xinesa va registrar uns beneficis millor dels previstos en el seu compte de resultats més recent.

El gegant xinès segueix sent la companyia més valuosa d'Àsia i la cinquena a escala mundial, encara que aquestes caigudes el van portar a 'caure' del prestigiós club de les empreses valorades en més de 500.000 milions de dòlars (405.000 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador