• "NH estaria més enfocat al segment de negocis i Barceló que es beneficiaria de posició forta al segment dels resorts", indiquen
ep nh hotels
NH HOTELES

Aquest dilluns el Grup Barceló anunciava una proposta formal al consell d'administració de NH Hotels manifestant el seu "interès en estudiar una combinació de NH Hotels i Barceló Corporació Empresarial". Una proposta que els analistes de l'entitat alemanya Deutsche Bank consideren que té "lògica industrial i bon encaix".

  • 4,17€
  • -0,84%

Una combinació entre les dues cadenes que crearia el major grup hoteler espanyol amb més de 600 hotels i 110.000 habitacions. Un escenari que, els analistes de l'entitat alemanya assenyalen, deixaria "NH estaria més enfocat al segment de negocis i Barceló que es beneficiaria de posició forta al segment dels resorts”. Els experts mantenen la seva recomanació de 'mantenir' les accions d’NH Hotels i el seu preu objectiu és de 5,90 euros per acció, un 1,5% per sota dels 5,99 amb el que cotitza la cadena hotelera aquest dimecres.

Deutsche Bank indica que l'entitat combinada tindria un ingrés per a l'any 2017 d'aproximadament 4.100 milions d'euros i un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 620 milions d'euros. "Creiem que el nou grup podria generar algunes sinergies substancials d'entre 40 i 60 milions d'euros", indiquen els experts. Les seves estimacions també indiquen que el deute net al final de l'any fiscal 2017 per al grup combinat seria d'aproximadament 1.000 milions d'euros, "xifra que suggereix un índex de deute net/EBITDA per sota de 2 vegades", apunten.

No obstant això, els analistes consideren que "el risc a la baixa en les accions ara és limitat. Esperem que el grup faci més comentaris sobre l'acord aviat i encara veiem incerteses al voltant de la situació", valoren. Unes avenços que es podrien conèixer a curt termini, ja que Barceló preveu "un període de fins a 3 mesos per completar aquests treballs previs, arribar a un acord entre les dues parts i presentar una transacció per l’aprovació definitiva als nostres respectius òrgans de govern", assenyala a la seva comunicació.

Barceló ofereix 7,08 euros per cada acció d’NH mitjançant un bescanvi de títols (cosa que suposa valorar la companyia en 2.480 milions d'euros). Aquesta quantitat implica una prima del 27% sobre la cotització mitjana dels tres mesos anteriors i el 41% respecte al tancament d’NH de divendres passat. La companyia explicava que l'operació prevista seria una fusió, és a dir, la integració de Grup Barceló a NH mitjançant el lliurament de noves accions emeses per NH al Grup Barceló, mantenint la societat cotitzada.

Noticias relacionadas

contador