• La companyia ha explicat que s'han posat en marxa accions significatives per mitigar l'impacte
ep centro produccion almirall

Almirall es desploma en borsa aquest dilluns (-18%). La companyia ha anunciat una retallada de les seves estimacions d'ingressos totals, vendes netes i EBITDA per a aquest any 2017 a causa dels problemes en el seu negoci nord-americà. En un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia ha explicat que "mentre que el rendiment del negoci segueix en línia amb les expectatives a Europa i a la resta del món, el negoci nord-americà, operat per Aqua (...), s'està veient afectat negativament per tres causes".

  • 8,47€
  • 0,95%

Almirall ha explicat que aquestes tres causes són un reequilibri d'inventaris al canal de distribució; una adjudicació inapropiada del Programa d'Assistència al Pacient nord-americà (PAP), donant lloc a un deteriorament de la relació entre Vendes Brutes i Vendes Netes; així com el recent llançament d'un genèric d’ActiclateTM al mercat nord-americà.

La companyia ha assenyalat que, tot i que s'han posat en marxa accions significatives per mitigar l'impacte, ha decidit reduir les seves estimacions financeres per a aquest any i ha proporcionat unes estimacions de disminució percentual d'un doble dígit baix en Ingressos totals i Vendes netes respecte a l'any passat i un EBITDA dins del rang de 140 a 170 milions d'euros.

Eduardo Sanchiz, CEO d'Almirall, va comentar: "Els Estats Units segueix sent el mercat mundial més rendible i creiem que la infraestructura i capacitats d'Aqua seguiran oferint importants beneficis a Almirall. D'altra banda, amb excepció d'un començament d'any lent per ThermiGen, el nostre rendiment continua en la bona direcció i esperem els propers llançaments a Europa de Skilarence durant el tercer trimestre, així com tildrakizumab el 2018. Estem progressant en el pipeline de R + D i comptem amb un equip directiu amb important experiència en la salut de la pell. Finalment, vam seguir focalitzant-nos en el creixement inorgànic recolzat per un sòlid balanç. Si bé considerem que la situació actual suposa un repte important, seguim centrats en complir les nostres metes estratègiques i crear valor per als nostres stakeholders".

Noticias relacionadas

contador