• Tot i que ha dit que per garantir la fortalesa i el futur "s'està treballant en diferents alternatives"
  • Va assegurar que el banc i els seus accionistes "són els més importants", insisteix que cal "transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança"
ep emilio saracho durantejuntaaccionistaspopular
Emilio Saracho durant la junta d'accionistes de PopularMAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Emilio Saracho, president del Banc Popular, va remetre una carta als seus treballadors mitjançant la qual assegura que l'entitat "segueix sent solvent", tot i haver-se desplomat en borsa un 38% la setmana passada.

  • 0,32€
  • 0,00%

En la missiva a la qual va tenir accés Efe, Saracho reconeix que el Popular es troba "en una situació difícil", i que per això, per complir amb els requisits reguladors que exigeix ​​el Banc Central Europeu (BCE) per l'any que ve, i per garantir la fortalesa i el futur, "s'està treballant en diferents alternatives".

Precisament el futur de l'entitat, els màxims responsables de la qual es reuniran aquest dimarts amb el BCE, passa perquè Banc Santander, BBVA o Bankia el comprin, per fer una ampliació de capital i per anar venent actius improductius, cosa que ja ha començat a fer amb la venda de Targobank a Crédit Mutuel per valor de 65 milions d'euros.

En una carta dirigida als seus treballadors ha reconegut que el banc es troba "en una situació difícil"

Saracho va dir que estava conscient que les últimes informacions sobre la salut de l'entitat "afecten la feina i l'ànim" dels treballadors, però que la seva obligació, "com a professionals", és centrar-se en el dia a dia i en els clients, ja que l'activitat del banc ha de "continuar com ho està fent fins ara".

Va assegurar que el banc i els seus accionistes "són els més importants", insisteix que cal "transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança", perquè estan fent "els màxims esforços per superar aquesta situació", diu la carta.

A MÍNIMS DES DEL 1986

Les accions de Popular van tornar a enfonsar aquest divendres fins a marcar mínims des de 1986 en nivells d'0,38 euros per acció. Una setmana negra per al banc, que es va deixar un 38,17% en l'acumulat setmanal davant la incertesa sobre el seu futur. I és que la pressió dels inversors baixistes, que controlen més del 12% del capital del banc, junts amb els problemes financers de l'entitat, fan que estigui actualment contra les cordes.

Tècnicament, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que el títol "cotitza en nivells no vistos des de febrer de 1986 i sense suports de cap tipus que valguin". Aquest expert necessita que Popular no cotitzi en mínims històrics, ja que cal descomptar de la seva cotització dels dividends i les ampliacions de capital realitzades.

El Govern espanyol, a través del seu portaveu Íñigo Méndez de Vigo, va assenyalar aquest divendres que des de l'executiu hi ha una "tranquil·litat absoluta" davant "qualsevol eventualitat" en l'entitat. No obstant això, aquestes paraules també van poder ser interpretades en el sentit que tampoc es descarta intervenir en el banc, si fos necessari.

Noticias relacionadas

contador