• Novament són les amenaces reguladores el que deprimeixen el preu de la reina de les monedes de xifrat
  • El bitcoin marca un mínim no vist des del 25 de novembre a les immediacions dels 8.100 dòlars
  • Per sota dels 9.000 dòlars, el bitcoin presenta "la millor oportunitat de compra el 2018", segons Fundstrat
criptomonedas cotizaciones
BOLSAMANIA

La història es repeteix una i altra vegada en les monedes digitals aquest any. Declaracions de reguladors de qualsevol país del món que apunten cap a prohibicions o vetos assesten durs cops als preus i la caiguda està assegurada. Aquesta vegada no ha estat diferent. Els comentaris del ministre d'Economia de l'Índia, Arun Jaitley, han tornat a enviar una onada de preocupació entre els inversors en assenyalar una revisió de la legislació sobre les monedes digitals. La caiguda és majúscula i la bitcoin ha tornat a preus on operava el 25 de novembre, gairebé als 7.500 dòlars. L'acumulat de mercat supera amb prou feines els 380.000 milions de dòlars, un mossegada de 100.000 milions de dòlars en tan sols 24 hores.

El ministre indi va assenyalar en un discurs davant el parlament que la moneda digital -el bitcoin- no és de curs legal al país i va prometre prendre mesures enèrgiques contra les "activitats il·legítimes" que involucren les monedes de xifrat. L'editor de 'CoinTelegraph', William Suberg, assenyala, però, que "les seves paraules es van malinterpretar com una prohibició absoluta en el futur i així va aparèixer a la premsa i a les xarxes socials", alimentant la correcció.

Cert és que els temors obeeixen al fet que l'increment de l'activitat amb monedes virtuals s'ha disparat durant els últims mesos al país. Per exemple, la plataforma Unocoin ha vist incrementar els seus clients fins als 200.000 en només un mes i segons el cofundador del moneder virtual Zebpay, Sandeep Goenka, els seus usuaris s'han elevat fins als 400.000 al desembre, comparats amb els 150.000 del mes de juliol. A més, el Banc Central de l'Índia ha emès diverses alertes sobre l'operativa amb monedes digitals.

"Després del ral·li parabòlic fins a mitjans de gener, el mercat es manté generalment en mode correctiu, i qualsevol titular negatiu, per petit que sigui, no fa més que alimentar la por"

EL CAS BITFINEX

Per si això fos poc, les notícies que la plataforma d'intercanvi Bitfinex ha estat manipulant el preu del bitcoin sembren la desconfiança en aquest mercat descentralitzat i sense supervisió. Des que dimarts passat van aflorar les notícies que la Comissió del mercat de futurs dels EUA (CFTC per les sigles en anglès) s'ha querellat contra el broker de monedes de xifrat, amb seu a Hong Kong, i contra la companyia Tether, que està darrere de la ‘virtual’ USDT i que comparteix equip directiu amb Bitfinex.

Després d'aquestes informacions, la correcció és de doble dígit en les principals monedes digitals del comprador 'CoinMarketCap'. Mentre el bitcoin cedeix un 15% en un dia, l’ethereum, que aquest dijous elevava la seva capitalització per sobre dels 110.000 milions de dòlars, amb prou feines supera els 90.000 milions i es precipita cap als 850 dòlars, des dels 1.100 que registrava tot just 24 hores abans. Les caigudes ascendeixen gairebé al 30% en altres ‘virtuals’ com el cardano o l’estel·lar.

El ripple i el bitcoin cash no es queden a la saga. La unitat de la RippleNet Network perd gairebé un 32% i abandona el canvi d'un dòlar per primera vegada el 2018. La rectificació del preu és ja de més d'un 80% des dels màxims de fa poc més d'un mes als 3, 65 dòlars. La moneda virtual resultant de la bifurcació del mes d'agost de la 'blockchain', per la seva banda, és de més del 20%, fins als 1.133 dòlars.

CORRECCIÓ NECESSÀRIA I OPORTUNITAT DE COMPRA

Però els analistes, com José María Rodríguez, de 'Bolsamania', o Ari Paul, cap d'inversors de la companyia especialitzada en monedes digitals, BlockTower Capital, criden a la calma i parlen de "necessària i sana correcció". Paul destaca que "després del ral·li parabòlic fins a mitjans de gener, el mercat es manté generalment en mode correctiu, i qualsevol titular negatiu, per petit que sigui, no fa més que alimentar la por".

"Els 9.000 dòlars són un suport massiu per al bitcoin i l'última oportunitat de compra de 2018", assenyala Tom Lee

Rodríguez per la seva banda exclama que "això és el normal perquè res puja sense el seu ajust. El que no tenia sentit és que totes pugessin tant abans". Apel·la l'expert a aprendre de l'experiència i avisa que en invertir en monedes digitals una petita part de la nostra cartera, "només ho faria en el bitcoin i l’ethereum i m'asseuria en elles. I d'aquí a uns anys miraria a veure què ha passat". "Però ni operaria ni compraria altres digitals", puntualitza, perquè "si ha quedat clar alguna cosa en aquesta correcció és que n'hi ha dos que manen i totes les altres són mers espectadors".

Per descomptat, si fem cas a les recomanacions de Tom Lee, CEO de Fundstrat Global Advisors, la caiguda actual convida a entrar al mercat. "Els 9.000 dòlars són un suport massiu per al bitcoin i l'última oportunitat de compra de 2018". En una nota per a clients publicada el 18 de gener va situar el preu objectiu per a finals de l'any en el bitcoin als 25.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador