• La decisió d'aquest dijous de l'OPEP es va saldar amb fortes caigudes en el cru
cbpetroleo724

El petroli torna a donar-se la volta i, de nou, cau. El barril Brent cotitza en aquestes hores a 51,18 dòlars (-0,54%) mentre que el West Texas baixa un 0,47%, fins als 48,67 dòlars. Un dia després que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) confirmés una mesura àmpliament descomptada –l’extensió de les retallades de producció en nou mesos més-, el cru no aconsegueix sobreposar-se a les caigudes molt pronunciades (-5%) que va registrar durant la sessió passada i segueix gotejant a la baixa.

Els experts es mostren cauts després d'aquesta decisió de l'OPEP. S'esperava el que va passar però, al mateix temps, existia l'esperança que l'OPEP fes algun anunci addicional. No va ser així. A més, segueix preocupant que els productors nord-americans es mantinguin al marge de qualsevol tipus d'acord i preocupa encara més que possibles pujades en el preu del cru, a causa de les decisions de l'OPEP, siguin aprofitades pels 'frackers' nord-americans per augmentar la producció, fet que "neutralitzaria 'l'objectiu del càrtel d'estabilitzar els preus.

Amb tot això, els experts de Morgan Stanley han aprofitat la conjuntura per reduir les seves previsions sobre el barril West Texas per 2018 i 2019. Per al proper any, aquests analistes preveuen un preu de 55 dòlars per barril davant la seva anterior previsió de 60 dòlars. A més, per 2019, baixen la seva estimació fins 57,50 dòlars des de 67,50 dòlars.

Noticias relacionadas

contador