• "La probabilitat que els EUA cometi un impagament de deute és baixa"
  • Això sí, Moody’s adverteix dels importants desafiaments crediticis que afronta el país nord-americà
moodys_630

L'agència de qualificació creditícia Moody’s considera que la màxima nota de solvència ('Aaa') del deute dels 'Estats Units no corre perill a curt termini, tal com indica la perspectiva estable assignada al ràting, fins i tot si les autoritats de la major economia mundial no arriben a un acord per elevar el sostre de deute.

"La perspectiva estable del ràting 'Aaa' dels EUA reflecteix l'opinió de Moody’s que el sostre de deute serà finalment elevat i que, encara que no ho fos, la probabilitat que els EUA cometi un impagament de deute és baixa", assenyala la agència.

En aquest sentit, la qualificadora de riscos confia que, en cas que aquest sostre de deute no s'hagués incrementat en esgotar les mesures extraordinàries, es donarà prioritat al pagament d'interessos del deute, ja que l'impagament del deute tindria implicacions negatives per al ràting.

Moody's assenyala que la nota 'Aaa' dels EUA es troba recolzada per "formidables fortaleses"

No obstant això, al marge de les negociacions per elevar el sostre de deute, Moody’s assenyala que la nota 'Aaa' dels EUA es troba recolzada per "formidables fortaleses", encara que apunta que la creixent despesa social subratlla la importància d'una política fiscal eficaç pel perfil de crèdit del país durant els propers anys.

"El ràting del país es recolza en una economia dinàmica i competitiva, el paper únic que exerceix el dòlar als mercats financers, així com sobre el mercat de bons més líquid, característiques que permeten als EUA assumir una major càrrega de deute que altres països", afirma Moody’s.

No obstant això, l'agència adverteix dels importants desafiaments crediticis que afronta els EUA, particularment al pla fiscal, ja que en absència de mesures per compensar l'augment de la despesa relacionada amb l'envelliment de la població o per elevar significativament els ingressos públics, el deute augmentarà durant els propers anys.

"Encara que el Govern adoptés mesures per estabilitzar la ràtio de deute, una cosa políticament difícil, el cost del servei del deute consumirà una proporció cada vegada més gran de la despesa a mesura que els tipus d'interès es normalitzen des dels baixos nivells actuals", afegeixen els analistes de Moody’s.

Aquest dimecres, l'agència Fitch advertia que els EUA podria perdre la màxima nota de solvència en el cas que el Govern del país no demostri "capacitat per implantar una política fiscal coherent".

S&P és l'única de les tres grans agències de qualificació que no assigna la màxima nota de qualitat al deute nord-americà, després que a l'agost de 2011 decidís rebaixar el ràting dels EUA a 'AA +' enmig de les negociacions que aleshores també mantenien demòcrates i republicans per elevar el sostre de deute.

Noticias relacionadas

contador