• La lliura segueix en màxims de vuit mesos, per sobre dels 1,3100 dòlars
money euros cash

El dòlar ha seguit amb el seu descens davant els seus principals rivals, després que la setmana passada canviessin les tornes per al 'bitllet verd'. Els inversors han seguit desfent-se de les seves posicions alcistes en la moneda dels EUA, davant la perspectiva que la següent pujada de tipus per part de la Reserva Federal dels EUA (Fed) no arribarà fins a finals d'any. El mercat ha continuat comportant mogut per la decepció que es va desencadenar després de les paraules de la president del banc central, Janet Yellen, i els alcistes de l'euro esperen que el seu homòleg, Mario Draghi, no faci el mateix en la divisa comunitària durant la reunió del Banc Central Europeu aquest dijous.

Així les coses, el dòlar ha seguit cedint terreny amb l'índex que mesura l'acompliment de la moneda dels EUA a mínims de 10 mesos. Davant l'euro, es troba consolidant les recents pèrdues i descansa molt a prop dels 1,1490 dòlars aconseguits la setmana passada, amb la resistència setmanal ubicada als 1,1500 dòlars plantant cara. Els experts no esperen que hi hagi massa acció a la cruïlla abans de la roda de premsa de Draghi, durant la qual es tem que l'italià "decebi de la mateixa manera que ho va fer Yellen la setmana passada", assenyala Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management.

A la manca de llustre del dòlar hi va contribuir l'últim informe de l'índex de preus al consum dels EUA, que va confirmar les preocupacions sobre la inflació que va expressar la presidenta de la Fed, en desplomar-se en termes anul·lis al seu mínim de vuit mesos, a més, les vendes al detall es van contreure per segon mes consecutiu. "La sorprenentment feble evolució de l'economia i la falta d'empenta de Yellen davant el Congrés, han danyat el dòlar contra tots els seus rivals", assenyala Lien.

Deixant enrere aquests esdeveniments, la següent fita per al mercat de les divises seria la reunió de política monetària del BCE. Els inversors estan preocupats perquè Draghi no doni suport als seus agressius comentaris sobre la política monetària del BCE del mes passat i totes les mirades se centraran en el banquer central per si li resta importància a les declaracions de Sintra (Portugal). El mateix supervisor va sortir al pas i va tractar de matisar les paraules de l'italià, apuntant que havien estat malinterpretades. Per si això fos poc, volen els rumors que Draghi apuntarà el final dels estímuls durant el simposi de Jackson Hole a finals d'agost. Així les coses, Lien no creu que els operadors s'animin a posicionar-se del costat alcista en la divisa comunitària abans de la reunió de dijous.

LA LLIURE, A PROP DELS SEUS MÀXIMS DE VUIT MESOS

L'altra gran protagonista indiscutible és la lliura, que es va disparar un 1,2% divendres passat fins al seu millor nivell en vuit mesos, per sobre dels 1,3100 dòlars, nivells de preu en els quals es manté en aquesta arrencada setmanal. La divisa britànica s'enfronta a les cites clau de la publicació de la dada d'inflació i al discurs del governador del Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès), Mark Carney.

L'acompliment alcista de la moneda obeeix a la recent divisió sorgida en el si del banc central que la política monetària de l'entitat pot canviar de cara a 2018. Aquest impuls pot conduir el cable (lliura / dòlar) fins a l'àrea dels 1,3300 dòlars, "fins a completar el moviment iniciat a l'abril", indica Michael Hewson, analista de CMC Markets. Contra l'euro, l'expert espera que la lliura "reprengui l'àrea de les 0,8770 unitats, que aclarirà el camí cap a les 0,8770 lliures".

Noticias relacionadas

contador