berlin cupula

L'economia d'Alemanya va augmentar a un ritme més lent durant el primer trimestre de 2018 (+0,3%) després de créixer un 0,7% i un 0,6% durant el tercer i últim trimestre del passat exercici respectivament. Així ho ha confirmat l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis) aquest dijous, que confirma les dades preliminars publicades a mitjans de maig.

La desacceleració es va produir principalment per un comerç exterior "menys dinàmic", ja que "tant les exportacions com les importacions van disminuir en comparació amb el trimestre anterior". Així mateix, la despesa del Govern també va caure, per primera vegada en cinc anys i va arrossegar així el creixement.

No obstant això, la inversió de capital va ser més gran, així com ho va ser en construcció. A més, el consum també es va accelerar lleugerament (+0,4%), tot això estirant el desenvolupament econòmic del país. Les dades donen suport a la informació publicada per Destatis el dia 15 de maig, quan els analistes anticipaven un creixement del 0,4%, una dècima per sobre.

Alemanya segueix creixent, encara que amb menys força. Elements de risc com les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina a la vora del Pacífic, el creixent preu del petroli i la inestabilitat política d'Itàlia són alguns dels reptes que l'economia alemanya haurà de superar.

"L'augment dels riscos del comerç mundial no es deu només a factors transitoris. El col·lapse del PIB deixa la porta oberta a un repunt parcial durant el segon trimestre, però els núvols s'acumulen sobre el panorama alemany", apunten els analistes d'Oxford Economics

Noticias relacionadas

contador