• El G-20 també s'encamina a debatre una regulació global sobre les monedes digitals
bitcoin numeros portada

18 mesos s'han donat els països de la Unió Europea (UE) perquè la nova directiva comunitària sorgida de la cimera del 15 de desembre sobre les plataformes d'intercanvi de les monedes digitals s'inclogui a la legislació de cada un dels estats membres. Mentrestant, els països han arribat a un acord marc per perseguir els crims financers i l'evasió d'impostos que col·loca el bitcoin al centre de les noves directrius.

Així, l'acord dibuixa normes més estrictes per prevenir el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme amb el bitcoin i les altcoins, sota l'empara de l'anonimat que ofereixen, fins ara, les cases de comerç de monedes virtuals. Així, tant aquestes plataformes com els proveïdors de 'moneders' per a les divises virtuals han d'identificar els seus usuaris, segons les noves regles que ara han de ser formalment adoptades pels estats de la UE i els legisladors europeus en el termini d'un any i mig.

Les mesures acordades posaran fi a les transaccions anònimes en plataformes de divises virtuals

Les mesures acordades posaran fi a les transaccions anònimes en plataformes de divises virtuals i a les targetes de prepagament, que segons els investigadors podrien haver-se utilitzat per finançar atacs terroristes. L'acord és part d'un conjunt més ampli de mesures per abordar els delictes financers i l'evasió fiscal. Els legisladors de la UE també han donat suport que s'augmentin els requisits de transparència per als propietaris de fideïcomisos i companyies.

EL G-20 TAMBÉ ABORDARÀ EL DEBAT SOBRE EL BITCOIN

Si 2017 ha estat l'any de l'auge de les moneda digital, quan el valor dels més de 1.300 tokens existents s'ha apreciat més d'un 3.000% i el bitcoin s'ha impulsat un 1.900%, ha donat pas a una gran regulació d'aquest mercat que s'obre a tot tipus d'inversors, que es materialitzarà al llarg de 2018.

Els supervisors dels mercats mundials han redoblat la seva vigilància i les seves advertències sobre aquests actius i els bancs centrals també s'han anat prenent cada vegada més seriosament un sector que amenaça el seu status quo. A les normes regionals, el G-20 debatrà, durant la reunió d'abril, dibuixar una regulació específica.

És la proposta del ministre de Finances francès, Bruno Le Maire, que ha anunciat que proposarà al pròxim president d'aquest grup, l'Argentina, que abordi aquest debat. "Evidentment hi ha un risc d'especulació. Necessitem considerar i examinar aquest assumpte i veure com junts amb els altres membres del G-20 podem regular el bitcoin", ha precisat Le Maire.

Noticias relacionadas

contador