• Sobre el desafiament independentista assegura que "l’Estat ha tingut sempre la mà estesa al Govern i sempre la tindrà estesa"
  • "Per recuperar els 22.000 milions que injectem a Bankia caldrà anar-hi amb peus de plom", afirma
luis de guindos entrevista onda cero
ONDA CERO

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat descarta la seva candidatura a la presidència de l'Eurogrup, a la qual ja va ser candidat tot i que assegura que el pròxim vicepresident del BCE "serà un espanyol" i matisa que ell encara "no s'ho ha plantejat". A més allarga la mà a Catalunya i al Govern per arribar a un acord al desafiament sobiranista imposat per Carles Puigdemont i el seu govern.

"Per recuperar els 22.000 milions que injectem a Bankia caldrà anar-hi amb peus de plom"

Guindos assenyala que "no m'he plantejat ser vicepresident del Banc Central Europeu", encara que sí que creu que "aquest paper aviat l’ocuparà un espanyol". D'altra banda a la mateixa entrevista a 'Onda Cero', sí que descarta ser president de l'Eurogrup. "Ja en vaig ser candidat una vegada i vaig perdre", afirma. Pel que fa a l'economia nacional, el ministre assegura que "Bankia és el banc més solvent d'Espanya i tots els espanyols tenim el 67% de Bankia i, a hores d'ara, la meva impressió és que el preu de Bankia està una mica baix i ha de pujar per tenir el veritable valor de Bankia". A més, explica que "per recuperar els 22.000 milions que hi injectem caldrà anar amb peus de plom". Assegura que "hem recuperat ja 8.000 milions i això va ser en gran mesura gràcies al rescat".

Des del punt de vista econòmic la independència de Catalunya seria un suïcidi financer

Guindos defensa que "l’Estat ha tingut sempre la mà estesa al Govern i sempre la tindrà estesa". Tot i les tensions viscudes aquesta setmana, el ministre allarga la mà al "diàleg a partir del 2 d'octubre", tot i que deixa clar que "sempre serà sota la Llei". A més, explica que "la situació de 2012 era completament diferent. En aquells dies, Espanya estava a la vora del rescat i l'únic objectiu era evitar el rescat i treure Espanya de la crisi". Sobre Oriol Junqueras afirma que "és l'últim membre del Govern amb el qual he mantingut una conversa". Diu que "d'alguns temes sí que es pot parlar amb ell perfectament, d'uns altres, és més difícil". Segons Guindos "el populisme i l'independentisme són dues postures molt similars en molts aspectes". "Des del punt de vista econòmic, la independència de Catalunya seria un suïcidi financer, ja que totes les seves mercaderies haurien de passar un major control". Tot i que assegura que "el major problema financer és que sortiria immediatament de la Unió".

A pocs dies perquè es doni el primer pas per a la tramitació dels PGE 2018, Guindos és optimista que el PP pugui complir la legislatura al capdavant del Govern. Segons el titular d'Economia, "de cara als pressupostos, tenim un acord amb Ciutadans i espero que es tanqui la negociació amb el PNB i Coalició Canària i Nova Canària". A més, reconeix que "Mariano Rajoy s'està preocupant de primera mà d’aquestes coses" i diu que "la data perquè es tanqui el pressupost no és el més important".

Noticias relacionadas

contador