• La de Satoshi Nakamoto se subjecta als 9.000 dòlars després de quedar-se a les portes dels 10.000 dòlars
bitcoin
Pixabay

Els 20.000 dòlars són la fita històrica del bitcoin fins a la data. S’hi va arribar al desembre de 2017 i des d'aquest preu la de Satoshi Nakamoto va iniciar un declivi fins al mínim del 6 de febrer, als 6.000 dòlars. Ara, la Reserva Federal dels EUA (Fed) ha publicat a la seva carta econòmica del mes de maig que l'aguda caiguda va ser conseqüència del llançament dels futurs del bitcoin.

Al text, la Reserva Federal hi diu que "el ràpid augment i posterior caiguda en el preu (del bitcoin) després de la introducció dels futurs no sembla ser una coincidència" i "és consistent amb el comportament comercial que típicament acompanya la introducció dels mercats de futurs per a un actiu".

El màxim del bitcoin va coincidir amb la introducció dels futurs sobre la moneda virtual per part de Chicago Mercantile Exchange (CME) a ​​mitjans de desembre de l'any passat. Una setmana abans, el Chicago Board Options Exchange (CBOE) també va llançar el seu propi derivat sobre la de Nakamoto, encara que el volum va ser escàs, segons l'estudi.

L'anàlisi exposa que l'impuls en la més operada de les monedes de xifrat va venir per part dels inversors optimistes que van apostar al fet que el preu anava a pujar. El constant increment dels preus va atreure més alcistes que, al seu torn, van augmentar encara més la demanda.

En canvi, fins a la introducció d'aquests contractes, els curts no comptaven amb un instrument per apostar contra el bitcoin i treure partit de les seves posicions baixistes fins que es van introduir els futurs de bitcoin. La nova oportunitat d'inversió va causar una caiguda en la demanda del mercat diari del bitcoin i posteriorment va enviar el preu a la baixa.

ELS 10.000 ES RESISTEIXEN

Tant que durant els escassos dos mesos que van seguir a aquesta fita en la història de la reina de les monedes virtuals, va esborrar un 70% del seu valor, des d'on s'ha reestructurat, a poc a poc i no sense esforç, fins acariciar els 10.000 dòlars diumenge passat, on el preu no va aconseguir seguir avançant.

L'anàlisi tècnica afavoreix que els alcistes aconsegueixin saltar per sobre d'aquest nivell, ja que el preu s'ha subjectat per sobre dels 9.250 dòlars. Amb tot, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, subratlla que el senyal de compra no arribarà fins que no operi per sobre dels 11.600 dòlars.

El verd s'imposa a la resta de monedes digitals aquest dimarts, amb moderades pujades en els principals actius de xifrat, entre els quals l’ethereum i l’EOS despunta, amb un auge superior al 2% i 5%, respectivament. La capitalització total dels més de 1.600 monedes i tokens es queda a les portes dels 445.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador