• Els plans americans contrasten amb els de l'OPEP que aquest dijous anunciarà una extensió de les retallades de producció
cbmryen

Definitivament, Donald Trump va per lliure. El 'món' busca estabilitzar el preu del cru i retallar l'oferta, i el president dels Estats Units anuncia que, com a part del seu pla pressupostari, té intenció de posar al mercat la meitat de les reserves de cru nord-americà per la seva venda.

El pla de pressupostos de la Casa Blanca suposa vendre gradualment la meitat dels inventaris de petroli de la nació per recaptar 16.500 milions de dòlars a partir d'octubre de 2018, segons informa Reuters a partir de documents publicats aquest dilluns. Aquest pla també suggereix incrementar la producció a Alaska.

Els pressupostos es lliuraran al Congrés aquest dimarts i s'entenen com una proposta que pot no arribar a tenir efecte. No obstant això, revelen les intencions polítiques del president dels Estats Units que inclouen incrementar la producció nord-americana.

En aquests moments, el petroli cedeix un 1% de mitjana després de les pujades de les últimes setmanes encoratjades per la decisió que s'espera que prengui l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) aquest dijous. Es preveu que s'estengui les retallades actuals (de 1,8 milions de barrils al dia) en nou mesos, cosa que ha portateal barril Brent a nivells de 54 dòlars (avui cotitza a 53,3 dòlars). Les intencions de Trump posen en evidència aquesta 'guerra oberta', de la qual es porta parlant tot l'any, entre els membres del càrtel petrolier i els productors nord-americans, que segueixen augmentant la producció i compten, a més, segons aquestes informacions, amb el beneplàcit de l'Administració.

Les reserves estratègiques de petroli dels Estats Units (SPR per les seves sigles en anglès) són les més grans del món i en representen uns 688 milions de barrils.

Noticias relacionadas

contador