• I la preocupació per un tancament del Govern si no s'aprova el sostre de la despesa
  • L'euro opera sense grans canvis, encara que es manté sota pressió
cbdolar83ss

Les divises nord-americana i britànica encaren una jornada que arriba molt marcada per l'evolució de la política en tots dos països. Als EUA, els inversors naveguen entre l'optimisme pel progrés de la reforma fiscal del seu president, Donald Trump, i la preocupació davant un possible tancament del Govern si no s'aprova el pressupost aquesta mateixa setmana. I a Regne Unit se segueixen deixant portar pels problemes amb el Brexit. L'euro, per la seva banda, s'ha vist sotmès a certa pressió en les últimes hores, però ha frenat les vendes a la franja dels 1,1800 dòlars.

El mercat no espera grans moviments en l'euro/dòlar fins a la publicació de la dada d'ocupació privada ADP. Amb el dòlar pressionat davant la falta d'acord sobre el sostre de la despesa pública als EUA, que podria derivar en un tancament del Govern, si les figures de la consultora privada sobre el mercat laboral es desplomen més del previst, la moneda comunitària podria rebre impuls fins a l'àrea dels 1,1880 dòlars, assenyalen els analistes de Danske Bank.

No obstant això, en els dies vinents i en les setmanes que queden fins a finals d'any, seran els avanços de la llei tributària nord-americana el que dictarà els passos de la divisa dels EUA. El procés legislatiu avança després que la Cambra de Representants hagi aprovat iniciar les negociacions amb el Senat per ultimar el contingut de la llei, mentre s'espera que el Senat aconsegueixi la mateixa resolució aquesta setmana.

No obstant això, tal com assenyalen analistes de Mizuho, no es veurà massa acció en el 'bitllet verd' "fins que s'aconsegueixi un acord sobre aquest assumpte abans de finals d'any". En aquest moment, avisen, "el sentiment serà positiu cap al dòlar i cap a l'apetit pel risc, però fins llavors estarem en manera espera".

I EL BREXIT?

La lliura per la seva banda aguanta al voltant de la franja dels 1,3400 dòlars, després de depreciar-se des de màxims de sis mesos molt pressionada per les informacions que l'acord final sobre el *Brexit s'ha embussat a menys de 10 dies que s'iniciï el cim de la Unió Europea (UE) que ha de posar el fermall a la primera ronda de negociacions.

En aquest context, aposten des de Danske Bank perquè la lliura segueix operant a la baixa contra la moneda europea, a mesura que "els inversors digereixin la decepció". "Segueix sent incert si els problemes restants es poden resoldre abans del cim de la UE del 14 de desembre, on 'els Vint-i-set' determinaran si les negociacions poden passar a la segona fase".

"Mantenim la visió que, si ben un acord sobre el divorci (primera fase) és important i necessari per continuar amb les negociacions, és la relació futura i, en particular, la garantia que s'evita que el país es precipiti per un penya-segat després de l'abandó del club europeu, la qual cosa realment determinarà les perspectives a llarg termini per a la lliura", assenyalen aquests experts. I preveuen que, per aquest motiu, la lliura es mantingui en rang contra l'euro entre les 0,8650 i les 0,9000 lliures en els dos mesos vinents.

Noticias relacionadas

contador