• El CME oferirà a Wall Street, la segona setmana de desembre, un producte derivat per cobrir-se de risc
bitcoin numeros portada

A risc de sonar a disc ratllat, el bitcoin ha tornat a marcar el seu enèsim rècord històric d'aquest 2017. El meteòric ascens de la divisa criptogràfica ha superat els millors pronòstics i ha deixat una marca inèdita aquest diumenge per sobre dels 8.100 dòlars. La setmana ha arrencat amb una lleu correcció des d'aquest preu, fins al voltantdels 8.000 dòlars.

Després d'embarcar-se en unes brutals oscil·lacions aquest mes de novembre, que el van portar des de les anteriors marques als 7.800 dòlars fins als 5.500 dòlars per, de nou, catapultar-lo fins l'última fita, els analistes comencen a mirar el nivell dels 10.000 dòlars com la següent meta.

La prolongació dels guanys de l'actiu digital es deuenterament, en aquesta ocasió, al llançament d'un contracte de futurs mini a la borsa de Suïssa i a la proximitat d'un altre derivat al Chicago Mercantile Exchange, que han esperonat l'interès dels grans inversors institucionals. El més destacat, Goldman Sachs, havia pronosticat la possibilitat que el bitcoin superés els 8.000 dòlars i és precisament el grup bancari que té més números per llançar algun tipus de vehicle inversor en aquests actius.

Des d'aquest estiu, el gegant de la banca d'inversió dels EUA monitoritza aquests instruments i publica periòdicament les seves prediccions sobre el preu del bitcoin i el seu CEO, Lloyd Blankfein, ha declarat recentment que "no se sent còmode amb el bitcoin, però que està obert a la moneda digital". Anteriorment, havia manifestat a través del seu compte de Twitter que "sospesa el bitcoin i que ni li dóna suport ni ho rebutja".

CONTRACTES DE FUTURS MINI

Però la notícia que sorprenia el mercat va arribar divendres, quan el banc suís Vontobel va prendre la iniciativa per facilitar als grans inversors institucionals parapet en l'operativa amb el bitcoin. El principal mercat de valors suís, Six group, explica, des del 17 de novembre, amb dos contractes de futurs mini sobre la reina de les monedes digitals i ha avançat Wall Street en ser els primers que permetin les apostes baixistes sobre la moneda virtual.

El segon major proveïdor de productes estructurats del país helvètic s'ha avançat el Chicago Mercantile Exchange (CME), que va posar data a inicis de la setmana passada al llançament del seu contracte de futurs sobre el bitcoin. A partir de la segona setmana de desembre, els grans inversors de la borsa nord-americana tindran l'oportunitat de cobrir-se de risc davant el volàtil actiu digital però, mentrestant, veuran com els seus col·legues suïssos ja poden posar-s’hi curts a través dels productes de Vontobel.

Noticias relacionadas

contador