bitcoincero

Després de diverses setmanes de debilitat, el bitcoin estava esperant un catalitzador per justificar una caiguda per sota dels 7.000 dòlars. L’atac cibernètic a la casa de canvi de monedes virtuals sud-coreana Coinrail, un dels majors centres de comerç mundials amb divises digitals, ha ofert als baixistes l'excusa per vendre els seus bitcoins i la més operada de les divises de xifrat s'ha desplomat fins als 6.700 dòlars, poc més de 1.000 dòlars per sobre de les seves mínims anuals.

Segons el comunicat oficial emès per la casa de canvi, la companyia ha reconegut haver estat víctima d'una "intrusió cibernètica" i la reacció del mercat no s'ha fet esperar. El vermell s'imposa en totes les monedes virtuals i el declivi és de doble dígit en el bitcoin cash, mentre que l’ether es deixa un 7% i el ripple, un 8%. La capitalització cau per sota dels 300.000 milions de dòlars.

Coinrail ha informat que un 70% dels seus actius han estat traslladats al que es coneix com cartera freda (emmagatzematge que no està connectat a Internet) i que està treballant amb les autoritats per trobar els actius perduts. La casa de canvi no ha revelat la quantitat total robada, però s'apunta a la sustracció de més de 40 milions de dòlars en monedes alternatives, segons una direcció de cartera que algunes fonts han relacionat amb un dels atacants.

BIAIX BAIXISTA

Després de les caigudes recents, els ànims no són gens optimistes al mercat dels actius virtuals. L'última caiguda ha arrossegat el valor del bitcoin més del 50% per sota del seu preu a l’inicis d'any i suposa que la de Satoshi Nakamoto ha perdut dos terços des dels màxims històrics de desembre als 20.000 dòlars.

La incapacitat de recuperar-se de les seves recents pèrdues ha provocat que diverses empreses revisin les seves previsions per a la més negociada de les divises virtuals de cara a finals d'any. Entre elles, l'empresa d'anàlisi Trefis, amb seu a Nova York, no creu que el bitcoin superi els 12.500 dòlars abans del 31 de desembre.

Noticias relacionadas

contador