• El mercat de bitcoins sud-coreà Youbit es declara en fallida pels ciberatacs
  • La SEC suspèn de cotització a The Crypto Company després de pujar un 3.100% al desembre
bitcoin caidas mercados portada
BOLSAMANIA

El bitcoin està en el punt de mira dels mercats financers, per lo bó i per el dolent. Mentre centenars d'inversors a tot el món es preparen per assaltar les criptodivisas en 2018, les regulacions i els ciberatacs es converteixen en la realitat amb la qual han de bregar els actius virtuals. En les últimes hores, dues noves racions d'accions governamentals a EUA i de ciberatacaments a una plataforma d'intercanvi sud-coreana han servit de catalitzador al bitcoin per corregir la més recent pujada.

La reina de les criptodivises ha cedit un 10% en les últimes 24 hores. Després d'una jornada en consolidació entre els 18.000 i els 19.000 dòlars, segons l'índex de Coindesk, el criptoactiu ha acabat per aconseguir un mínim en els 16.000 dòlars. En aquest moment, opera per sobre de la franja dels 16.500 dòlars, just en el preu anterior al llançament dels futurs del Chicago Mercantile Exchange (CME) en la matinada del dilluns.

L'apetit inversor que es va deslligar després del debut dels derivats, i que va catapultar l'anomenat or 2.0 fins a una fita històrica justa sota els 20.000 dòlars, ha donat pas a una correcció del 20% en el preu, en tan sols dues jornades i ara el bitcoin ha tornat a la cotització anterior a l'estrena dels futurs d'aquest 18 de desembre.

En la resta del mercat de les monedes de xifrat, el panorama és mixt a aquestes hores. Durant la jornada del dimarts, el ether (en 800 dòlars), el litecoin i el dash van caure presa de l'apetit dels operadors, quan van drenar actius del bitcoin cap a aquestes divises, que s'expliquen entre les 10 primeres per capitalització de mercat, segons CoinMarketCap. Aquest dimecres, mentre aquestes sofreixen correccions més o menys importants, sobresurt sense cap mena de dubte el bitcoin cash, que acumula una pujada de més del 50% fins als 3.500 dòlars, alimentada perquè una de les majors plataformes de negociació del món, Coinbase, l'ha afegit. El bitcoin gold també es catapulta un gens menyspreable 35% fins a gairebé aconseguir els 500 dòlars. L'acumulat de lloes més d'1.300 *tokens actius segueix per sobre dels 600.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador