bancocentralargentina

El peso va caure dilluns a mínims històrics fins al canvi de 25 unitats per dòlar El Banc Central de la República Argentina (BCRA) ha passat l'examen del 'superdimarts'. El regulador sud-americà va aconseguir col·locar el 100% de les lletres de deute (Lebacs) que vencien aquest dimarts, per valor de 616.000 milions de pesos (25.594 milions de dòlars), després de la jornada de dilluns, durant la qual la divisa argentina va caure a mínims històrics fins al canvi de 25 unitats per dòlar.

Del total de Lebacs renovades, el 65% van ser col·locades a 35 dies amb una taxa del 40% anual, i la resta, a terminis de dos a cinc mesos, amb un rendiment mitjà del 39%. Una prova que era essencial per evitar un nou desordre a l'economia argentina, amb aquests actius significant el 65% de tots els diners en circulació, segons els analistes de JP Morgan.

Després d'aplicar a finals d'abril un impost del 5% als tenidors de deute sobirà a curt termini, el govern de Maurici Macri ha vist com fons estrangers abandonaven les seves posicions a l'Argentina per apostar pel dòlar, en un exercici que li ha costat al país una històrica devaluació del peso argentí i la necessitat de recórrer al Fons Monetari Internacional (FMI) i altres organismes globals com el Banc Mundial, el BID, o el CAF. La resposta del regulador de vendre milers de milions de reserves en 'bitllet verd' i augmentar els tipus d'interès fins al 40% era secundària si no era capaç de col·locar el seu deute.

En un comunicat emès des del banc central, l'autoritat monetària ha informat que "les propostes van arribar a un nivell de 630.408 milions de pesos, adjudicant-ne 620.930 milions, xifra que implica la renovació total del venciment que era de 615.877 milions i que pugi en l'estoc en circulació per 5.052 milions". Unes noves ofertes per altres 5.000 milions de pesos que aporta una mica de confiança en el futur del país després de la estratègia del BCRA de fixar un sostre de canvi i augmentar el cost dels diners. La següent data de venciment s'estendrà per tant fins al 19 de juny, una mica més d'un mes durant el qual el govern de Macri podrà tractar de rebaixar les tensions i reconduir el peso.

Noticias relacionadas

contador