• La companyia no ofereix actualment la possibilitat de realitzar compres en línia i, a través d'aquest acord, ha de valorar com respon aquest mercat
aldi foto

La guerra de supermercats als Estats Units no permet a ningú relaxar-se. Cada vegada són més les companyies que busquen posicionar-se en aquest gran mercat amb diferents estratègies. L'última novetat és el salt a la venda en línia d'Aldi mitjançant un acord amb la companyia americana de 'delivery' (repartiment a domicili) Instacart.

El gegant alemany llançarà un pilot a partir de finals d'aquest mes a Los Angeles, Atlanta i Dallas amb la idea d’expandir-se a més ciutats en el futur. La companyia no ofereix actualment la possibilitat de realitzar compres en línia i, a través d'aquest acord, ha de valorar com respon aquest mercat, segons ha assenyalat a Reuters el vicepresident de compra corporativa d'Aldi, Scott Patton. "Les compres en línia són una part relativament petita del negoci, però continua creixent", ha indicat Patton.

Tot sembla indicar que les vendes en línia seran el futur dels supermercats dels Estats Units. Un informe de l'Institut de Comercialització d'Aliments de la companyia d'investigació de mercat Nielsen va estimar que la despesa en productes frescos en línia creixerà un 4,3% del total de vendes d'aliments entre 2016-2025. D'altra banda, aquesta investigació indica que el mercat de begudes augmentarà un 20% i viurà un creixement total de més de 100.000 milions de dòlars. L'any passat, les vendes de productes en línia al país van ser de 20.500 milions de dòlars.

El moviment d'Aldi arriba en un moment en què les cadenes de supermercats estan en un 'guerra de preus' als Estats Units. El seu rival alemany Lidl va començar a operar al país el passat mes de juny i el gegant Amazon es va llançar, en aquest mateix mes, a la compra la cadena de supermercats Whole Foods Market. Per la seva banda, Walmart està realitzant proves de venda amb preus més baixos en 11 estats dels Estats Units i forçant els seus venedors a rebaixar 15% el preu de les seves rivals.

Aldi va informar al juny que invertirà 3.400 milions de dòlars per expandir les seves botigues als Estats Units a 2.500 el 2022. La companyia alemanya compte, a hores d'ara, amb 1.600 botigues al país. A principis d'aquest any, des d’Aldi van assegurar que incorporaran altres 400 establiments al final de 2018 i que pretenen invertir en la remodelació dels establiments existents.

La seva aliança amb Instacart és un nou pas. Aquesta companyia, que té la seu a San Francisco, està valorada en 3.400 milions de dòlars i té 135 aliances amb supermercats a tot el país, incloent-hi cadenes com Whole Foods, Costco i Supervalu. El 'modus operandi' d'aquesta aplicació consisteix en: l'usuari insereix la seva llista de la compra, un treballador la realitza i te la porta a casa en una o dues hores. La companyia no té ni magatzems, ni camions, ni logística pròpia. Només treballadors, normalment a temps parcial, que realitzen aquest servei.

Noticias relacionadas

contador