• Encara que reitera el consell de sobreponderar perquè veu potencial a llarg termini
  • No obstant això, la pèrdua de diversos contractes el 2017 serà un llast a curt termini
tecnicasreunidascb

Els analistes de Barclays han tret la tisora ​​en Técnicas Reunidas, en retallar la seva valoració a 12 mesos un 17%, des de 47 euros per acció fins a 39 euros. El valor cau un 2% en borsa, fins a 27,80 euros.

  • 9,06€
  • 1,29%

Barclays, però, manté el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera) a causa que encara veu potencial alcista en les seves accions a llarg termini. I justifica la seva retallada de valoració pels problemes que afronta l'empresa a curt termini.

"Técnicas va començar l'any de manera positiva, amb la previsió de guanyar contractes per valor de 6.000 milions d'euros i augmentar el negoci i la rendibilitat", assenyalen des del banc britànic. No obstant això, afegeixen que els problemes sorgits en dos contractes que es donaven per segurs a Perú i Bolívia mantindran plans els ingressos i provocaran potencials problemes d’infrautilització i al capital circulant".

En la seva opinió, Técnicas segueix oferint un bon perfil d'inversió per fonamentals i serà capaç d'augmentar la seva quota de mercat, gràcies al seu bon historial d'execució de projectes. En qualsevol cas, deixen de considerar el valor una de les seves idees centrals d'inversió (top picks) pels problemes registrats en alguns projectes el 2017.

Els resultats del primer semestre de 2017 de Técnicas Reunidas van mostrar una caiguda en l'evolució de la seva cartera de contractes que no va agradar gens als analistes ni al mercat. "El ritme d'adjudicacions s'ha alentit, cosa que ens ha portat a revisar les nostres estimacions a la baixa", assenyalaven llavors els experts de Bankinter.

Al nucli del problema, la pèrdua de dos contractes va pesar especialment: el projecte d'unitats auxiliars de Talara (Perú), que s'ha re-ofert i probablement no s'adjudiqui fins al 2018; i l'anul·lació, per part del Govern bolivià, de la construcció d'una planta petroquímica, projecte que havia de ser el de major inversió estatal a Bolívia, amb una valoració al voltant de 2.000 milions de dòlars. La pèrdua d'aquests dos contractes, ha assenyalat César Sánchez-Gran, director d'anàlisi d'Ahorro Corporación, "ha generat incertesa en la companyia i ha provocat un comportament molt negatiu al llarg de l'any".

Noticias relacionadas

contador