• Aquests experts no eleven el preu objectiu després de conèixer els últims resultats
  • Aquesta setmana, Credit Suisse ha elevat lleugerament la seva valoració fins a 5,50 euros
ep consejero delegadobanco santander jose antonio alvarez
El conseller delegat de Banc Santander, José Antonio ÁlvarezEUROPA PRESS

Banco Santander segueix sense convèncer el banc d'inversió nord-americà Jefferies. Ni tan sols els últims resultats trimestrals presentats aquesta setmana per l'entitat, considerats sòlids per molts experts, han fet que aquesta empresa elevi la seva recomanació d'infraponderar' (reduir el valor en cartera) ni el seu preu objectiu de 4,40 euros, que atorga al banc càntabre un potencial baixista del 25% sobre el preu actual (Santander cau un 0,5%, fins a 5,91 euros).

  • 4,51€
  • -0,73%

Aquests experts mantenen les seves previsions de beneficis per sota de les del consens i comenten que la valoració del banc és massa cara en relació als seus paràmetres fonamentals.

"La tendència al Brasil ha estat millor del que s'esperava durant el primer trimestre i dóna suport a modestes revisions a l'alça. No obstant això, seguim un 10% per sota del consens per 2019 i veiem car el valor (1,4 vegades el seu valor en llibres amb un RoTE esperat del 11% el 2019). Hi ha oportunitats més atractives al sector", comenten aquests experts.

Sobre Brasil, Jefferies destaca que les xifres han superat en un 15% les seves estimacions, amb un bon comportament de les comissions i una caiguda destacable dels costos de finançament. Però al mateix temps afirma que les previsions per als propers anys són molt exigents (s'espera un augment del benefici del 40% el 2019 enfront de 2016) i estima que un menor creixement econòmic del que s'esperava pot fer molt complicat aconseguir aquest objectiu.

A Espanya, Jefferies afirma que s'han superat previsions gràcies als resultats de trading i que el marge d'interessos es va mantenir pla en 747 milions d'euros. Aquests experts es mantenen prudents sobre l'evolució dels marges en aquest mercat i consideren massa optimistes les previsions sobre futures pujades de tipus a l'eurozona.

Aquesta mateixa setmana, després dels comptes presentats per Santander, els experts de Credit Suisse reiteraven el seu consell de neutral i elevaven lleugerament la seva valoració fins 5,50 des 5,25 euros, amb un enraonament molt similar. Santander cotitza un múltiple de 1,4 vegades el seu valor en llibres de 2017 (Price to Tangible Book Value - PTBV) amb un RoTE (Rendibilitat sobre el Patrimoni Tangible) del 10,6%, per la qual cosa, segons la seva opinió, "està ben valorat" pel mercat i no té potencial alcista en borsa.

Durant el primer trimestre, Santander ha augmentat un 14% el seu benefici net, fins 1.867 milions d'euros. El marge d'interessos del banc ha augmentat un 10,2% respecte al primer trimestre del 2016, fins als 8.402.000 d'euros, mentre que el marge brut arriba als 12.029.000 (+ 12,1%) i el marge net se situa als 6.486.000 (+ 16,4%).

Noticias relacionadas

contador