• També aconsella comprar opcions 'call' (alcistes) sobre CaixaBank per tenir exposició a la banca domèstica, però coberta d'un possible resultat negatiu el 21 de desembre
  • En la seva opinió, Santander és l'entitat que ofereix una ràtio risc/recompensa més atractiu per la seva menor exposició a Espanya
anabotin_jose_antonio_alvarez_santander
Archivo/Banco Santander

Els analistes de Goldman Sachs han elevat la seva recomanació sobre Banc Santander fins a comprar des de mantenir per evitar l'impacte de la incertesa sobre Catalunya en la banca domèstica espanyola. Aquests experts calculen que l'impacte d'aquesta incertesa pot retallar entre un 7% i un 28% el benefici per acció (BPA) del sector bancari espanyol fins al 2020.

  • 4,86€
  • 2,27%

El càlcul del banc nord-americà depèn que l'impacte sigui lleu o extrem, encara que en qualsevol cas consideren que Santander és la millor opció del sector bancari espanyol per invertir en aquests moments, ja que ofereix el millor ràtio de risc/recompensa.

Per posicionar-se en altres entitats, Goldman recomana fer-ho a través d'opcions 'call' (alcistes) sobre CaixaBank. Aquestes opcions són instruments financers derivats que permeten a l'inversor "mantenir exposició als bancs domèstics, però limitar les pèrdues en cas d'un resultat negatiu de les eleccions del 21 de desembre".

En el cas de Santander, Goldman estima que ofereix un potencial alcista del 13% (6,20 euros) si finalment no hi ha un impacte de la crisi catalana en l'economia, i al mateix temps compta amb un potencial alcista del 5% si l’impacte és "advers". L'entitat presidida per Ana Botín també compta amb una major exposició internacional, que li cobreix d'una possible menor activitat creditícia a Espanya el 2018.

Per exemple, Goldman calcula que tan sols el 5% dels dipòsits de Santander són a Catalunya, mentre que aquest percentatge augmenta fins al 23% en CaixaBank i fins al 22% en Sabadell. L'exposició de BBVA també és elevada, del 14%, mentre la de Bankinter és del 10% i la de Bankia és del 8%.

Goldman explica que no recomana comprar BBVA sobretot per la incertesa sobre l'economia mexicana de cara a 2018, ja que Mèxic és el principal mercat de l'entitat presidida per Francisco González. El consell de Goldman sobre BBVA és de 'neutral', igual que per a Bankia, Bankinter, CaixaBank, Sabadell i Unicaja.

El banc nord-americà considera que una victòria dels independentistes a les eleccions del 21 de desembre augmentaria la incertesa econòmica i l'impacte de la crisi en el benefici i l'activitat del sector bancari espanyol, sobretot en la seva activitat creditícia.

Noticias relacionadas

contador