• Wall Street cerró este lunes con importantes alzas
  • Signo mixto en Asia, con Japón cerrado por festivo
panico bolsas

Obertura amb lleugeres caigudes (-0,2%) del Vell Continent aquest dimarts després del repunt a Wall Street que es va veure aquest dilluns (Dow Jones: + 0,94%; Nasdaq: + 1,45%; S&P: +1,18%). Les novetats al voltant d’UBS i Standard Chartered estaran en el focus dels inversors. Aquí a Espanya, Liberbank ha publicat les seves xifres. Es tracta de la primera entitat, en totes les travesses, candidata a ser absorbida quan comenci el procés de concentració sectorial.

UBS, el banc suís més important, va registrar durant el tercer trimestre un benefici net per sobre del que s'esperava, però va avançar que estava sota investigació per part de les autoritats en relació amb els seus comptes relatius a la FIFA. El benefici per als tres mesos finalitzats al setembre va ser de 2.100 milions francs suïssos, davant els 762 milions de francs l'any anterior.


Per la seva banda, Standard Chartered va anunciar aquest dimarts els seus plans per recaptar 5.100 milions de dòlars en nou capital a través d'una oferta de drets i rebutjar el dividend després que el seu CEO, Bill Winters, prengués mesures dràstiques en registrar una pèrdua inesperada al tercer trimestre.


Les accions de Volkswagen podrien caure aquest dimarts després que les autoritats dels Estats Units diguessin que estan investigant les marques de luxe de Volkswagen, Porsche i Audi, per comprovar si els seus motors també estan trucats. El fabricant alemany nega les acusacions.

CLAUS DEL DIA

Espanya: taxa d'atur d’octubre (09.00h).

Gran Bretanya: índex de gestors de compra de construcció d’octubre (10.30h).

Estats Units: índex llibre roig d’octubre (14.55h); índex ISM Nova York d'octubre (15.45h); comandes a fàbrica de setembre (16.00h); emissió de bons a 4 setmanes (17.30h); venda total de vehicles d’octubre (22.00h).

Europa: conferència de premsa de Mario Draghi, president del BCE, en la inauguració de les Jornades Culturals Europees 2015 que se celebren a Frankfurt (20.00h).

EMPRESES

Europa: Abertis, Ferrovial i Inditex reparteixen dividend. BMW, Imperial Tobacco, UBS i Liberbank presenten els seus resultats trimestrals.

Estats Units: Kellog presenta resultats.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX, PER CÉSAR NUEZ


Obertura baixista aquest dilluns a l'IBEX-35 que, tot i això, va acabar tancant per sobre dels màxims del passat divendres. Això es pot interpretar com un envoltant alcista, de manera que no descartem veure un atac als màxims del passat mes d'octubre situats en els 10.591 punts. La superació d'aquest nivell de preus seria el senyal que ens confirmaria la continuació de les pujades fins al voltant de la mitjana de 200 sessions que presenta en els 10.850 punts, nivells on veurem si estem davant un canvi de tendència o només davant un retrocés temporal a la mitjana de 200 sessions. Per baix, el suport clau continua sent el de 9.997 punts. Mentre el selectiu cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus no veurem ni el més mínim senyal de debilitat.

contador