coronavirus-trump-menace-d-interdire-les-deplacements-des-new-yorkais

El president dels EUA, Donald Trump, està considerant ampliar les pautes per al distanciament social fins a principis de l'estiu, segons ha transcendit de la reunió del grup de treball sobre coronavirus del dijous a la Casa Blanca. Al març, Trump va decretar que les pautes estarien vigents fins al 30 d'abril i ara estudia que segueixin en vigor fins a finals de juny.

La declaració de Trump va arribar en un moment en què molts governadors estatals estan fent plans per a reobrir negocis als seus estats a través d'enfocaments per fases que inicialment compten amb protocols de distanciament social com a criteri per a obrir les seves portes.

Encara que dades recents van indicar que els casos de coronavirus podrien disminuir durant l'estiu, Trump va dir que les pautes continuarien “fins que sentim que és segur”.

Trump també ha assegurat aquest dijous que el país "està fent una gran feina" respecte a les proves per diagnosticar el coronavirus, per la qual cosa "no està d'acord" amb el principal responsable científic per a la lluita contra el coronavirus als Estats Units, Anthony Fauci.

Prèviament, Fauci ha indicat en una entrevista amb 'Time 100 Talks' que la nació nord-americana necessita "incrementar significativament" el nombre de proves diagnòstiques del Covid-19.

"Definitivament, necessitem un increment significatiu, no sols del nombre de proves, sinó de la capacitat per realitzar-les", ha indicat.

Noticias relacionadas

contador