ep us president donald trump remarks on immigration system
Douglas Christian/ZUMA Wire/dpa

El president dels Estats Units, Donald Trump, tres dels seus fills i l'Organització Trump han perdut aquest dimecres en el seu intent d'evitar que Deutsche Bank AG i Capital One Financial Corp lliurin els seus registres financers a legisladors demòcrates que investiguen els negocis del mandatari.

El jutge de districte dels Estats Units Edgardo Ramos ha dictaminat en una audiència judicial a Nova York que el Congrés té la potestat legal per exigir els documents, aplanant el camí perquè els bancs compleixin amb les citacions del mes passat de dos comitès de la Cambra de Representants dels Estats Units.

Es tracta de la segona vegada aquesta setmana que un jutge decideix en contra del president en la seva disputa contra els demòcrates. S'espera que els advocats de Trump apel·lin a les dues decisions. No obstant això, Ramos ha subratllat que no suspendrà la seva decisió mentre s'escolta una apel·lació.

La Casa Blanca no s'ha pronunciat de moment sobre la sentència. Per la seva banda, Deutsche Bank ha manifestat que compliria amb la decisió del tribunal, mentre que Capital One no ha respost per ara.

Els advocats de Trump i de la seva empresa van presentar l'apel·lació un dia després que el jutge Amit Mehta recolzés la petició de la Comissió de Supervisió per accedir als registres financers de Trump en mans de la companyia comptable Mazars LLP.

La decisió judicial de dilluns va suposar un revés per al president republicà en la seva batalla legal amb els demòcrates del Congrés que busquen investigar diversos aspectes de la seva Administració.

Es tracta de la primera vegada que un tribunal federal entra en la disputa sobre fins on pot arribar el Congrés dels Estats Units a l'hora d'investigar Trump i els seus negocis.

La Comissió de Supervisió de la cambra baixa ha dit que necessita els antecedents financers de Trump per examinar possibles conflictes d'interès o si va vulnerar la llei en no desvincular-se de les seves participacions en empreses com sí que ho han fet presidents previs.

Els advocats de Trump argumenten que les demandes del panell de legisladors excedeixen els límits constitucionals del Congrés. Mazars LLP ha dit que complirà amb les seves obligacions legals, però no ha pres una posició mentre el cas es debat a nivell judicial.

Noticias relacionadas

contador