iran bueno cuatro

El comandant de la Guàrdia Revolucionària iraniana, Hosein Salami, ha advertit aquest dijous als Estats Units que "la gran i final bufetada està per arribar, fins que l'últim soldat americà surti de territoris musulmans".

Així s'ha expressat durant una cerimònia de commemoració pels 40 dies que han passat des de la mort del general iranià Qasem Soleimani, comandant de la Força al*Quds de la Guàrdia Revolucionària, abatut pels Estats Units en un atac en la capital iraquiana, Bagdad.

A la cerimònia han acudit milers d'iranians, a més d'empleats governamentals i militars d'alt rang, inclosos els principals comandants de la Guàrdia Revolucionària.

El líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Alí Jamenei, va prometre als Estats Units una "dura venjança" per la mort de Soleimani. Dies després, l'Iran va respondre atacant dues bases militars a l'Iraq que alberguen tropes estatunidenques. Jamenei va qualificar l'atac de "només una bufetada" i va insistir que "l'important" és posar fi a la "sediciosa presència" nord-americana a Orient Pròxim.

D'altra banda, Salami, que ha lloat la labor de Soleimani, s'ha referit a l'aliança entre els Estats Units i Israel i els ha avisat que seran atacats si duen a terme "alguna acció errònia", al mateix temps que ha emfatitzat que l'Iran ja "ho havia fet una vegada i una altra".

Així mateix, ha recomanat a Israel no "dependre de Washingon, ja que "arribaria tard o no es presentaria" per a defensar a Tel Aviv, segons ha recollit la cadena de televisió Press TV.

Soleimani va morir al costat del 'número dos' de les Forces de Mobilització Popular (FMP), Abú Mahdí al Muhandis, i diversos milicians iraquians.

Després de l'atac iranià com a resposta, les autoritats iraquianes van criticar durament el bombardeig contra Soleimani i el Parlament va aprovar una moció que exigeix l'expulsió de les tropes estatunidenques del país i obliga el Govern a comprometre's a fer públic qualsevol acord que abast en el futur per a la presència d'assessors i formadors militars estrangers.

A més, la coalició internacional contra Estat Islàmic va anunciar el 9 de gener una "pausa" en les seves operacions militars a l'Iraq davant l'increment de les tensions per la mort de Soleimani, però l'Iraq va anunciar el 30 de gener el reinici de les operacions.

Noticias relacionadas

contador