ep washington
IBERIA

Els republicans han obtingut el control de la Cambra de Representants dels Estats Units, per la qual cosa hi haurà un Congrés dividit, ja que els demòcrates han aconseguit retenir el control sobre el Senat.

Segons ha informat Associated Press (AP), els republicans han obtingut els 218 escons necessaris per controlar la Cambra de Representants, cosa que els permetrà complicar l'agenda econòmica del president Joe Biden. Tot i que la seva victòria ha estat molt menys clara del que s'havia anticipat, cosa que dona dubtes sobre la seva estratègia de cara a les eleccions presidencials del 2024.

Després que Donald Trump hagi anunciat la seva candidatura, els republicans es pregunten si és moment de buscar un nou líder, com pot ser l'actual governador de Florida, Ron DeSantis, que s'ha convertit en una alternativa clara al trumpisme, els candidats del qual no han obtingut bons resultats a les eleccions de meitat de mandat (midterms).

En aquest escenari, els republicans tindran complicat imposar la seva agenda política i econòmica a Biden, ja que s'anticipa una majoria molt exigua a la Cambra de Representants, molt lluny de la victòria aclaparadora que havien previst les enquestes.

Així, poden tenir complicat enfrontar-se a les mesures que impulsaran els demòcrates per mantenir el finançament del govern federal o elevar el sostre del deute.

En qualsevol cas, els republicans tindran la capacitat de llançar investigacions al Congrés. Sobretot estan interessats per conèixer els negocis a l'estranger del fill del president, el polèmic Hunter Biden.

contador