mike lynch

Les autoritats nord-americanes han sol·licitat aquest diumenge formalment al Regne Unit l'extradició de l'empresari i multimilionari britànic Mike Lynch, acusat de 14 càrrecs de frau i conspiració per presumptes irregularitats en la venda de la seva companyia, Autonomy, al gegant electrònic Hewlett-Packard.

L'Ambaixada dels Estats Units a Londres ha presentat la petició d'extradició perquè Lynch sigui jutjat a territori nord-americà, segons assenyalen documents judicials datats a l'1 de desembre.

Els càrrecs procedeixen d'una investigació de sis anys realitzada pel Departament de Justícia dels Estats Units sobre la venda del negoci de Lynch, Autonomy, a HP el 2011, segons ha informat el diari britànic The Times.

A finals de novembre de 2018, Lynch va presentar la seva dimissió i va abandonar el seu càrrec d'assessor en el Consell de Ciència i Tecnologia, que assessorava l'ara exprimera ministra Theresa May.

HP busca una indemnització de 5.000 milions de dòlars en danys i perjudicis per part de Lynch i de Sushovan Hussain, excap financer d'Autonomy. Segons l'empresa nord-americana, tots dos van inflar el veritable valor de la companyia abans de vendre-la.

Lynch, que ha negat les acusacions, ha acusat HP de gestionar malament l'adquisició i ha presentat una altra demanda. Els seus advocats han descrit l'acusació contra el seu client com una "paròdia de justícia" i han avisat que l'empresari de programari "defensarà enèrgicament els càrrecs en contra seu".

contador