steven-mnuchin

El Govern dels Estats Units ha anunciat aquest dijous noves sancions contra sis empreses i dues persones per la seva presumpta ajuda a la Companyia Nacional de Petroli de l'Iran (NIOC) per exportar béns, i violar així les sancions imposades per Washington contra l'Iran.

El Departament del Tresor ha detallat que l'Oficina de Control d'Actius Estrangers (OFAC) ha sancionat quatre empreses amb seu a l'estranger -dos a Hong Kong, una a Shanghai i una a Dubai- per "transferir col·lectivament l'equivalent a centenars de milions de dòlars en exportacions de la NIOC".

Així, ha assenyalat en un comunicat publicat a la seva pàgina web que la NIOC "és una entitat instrumental en les indústries petrolieres i petroquímiques de l'Iran, cosa que ajuda a finançar a la Força Quds de la Guàrdia Revolucionària i els seus socis terroristes".

El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha subratllat que "els sectors petrolier i petroquímic de l'Iran són fonts principals de finançament per a les activitats de terrorisme global el règim iranià i permeten el seu persistent ús de la violència contra la seva pròpia població".

Les quatre empreses afectades són Triliance Petrochemical Co Ltd (Triliance), Sage Energy HK Limited (Sage Energy), Peakview Industry Co Limited (Peakview) i Beneathco DMCC.

L'OFAC ha anunciat, a més, que inclou en la seva llista de sancions a les empreses Jianxiang Industry Hong Kong Limited i Shandong Qiwangwa Petrochemical Co Ltd, així com Alí Bayandarian i Wang Zhiqing, sobre els quals no n'ha donat més detalls.

Els Estats Units va abandonar el 2018 en acord nuclear signat tres anys abans per l'Iran i el Grup 5+1 -integrat pels Estats Units, Rússia, la Xina, França, Regne Unit i Alemanya- i va reimposar sancions contra Teheran, que va denunciar la sortida unilateral de Washington i va demanar a la resta de membres que actuessin per compensar aquesta decisió.

Iran ha anunciat des de llavors una reducció dels seus compromisos amb l'acord i ha criticat la falta de mesures per part dels països europeus per mantenir-lo en peu, si bé, ha destacat que totes aquestes mesures són "reversibles" i que tornaria a l'estat inicial en cas que es respongui a les seves exigències.

Noticias relacionadas

contador