ep martin quemada cnmc 2018 archivo
APIE - Archivo

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha obert un expedient sancionador contra Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) per una possible vulneració de la Llei General Audiovisual (LGCA) en superar presumptament el límit de temps d'emissió dedicat a autopromocions a La 2, Teledeporte i Canal 24 Hores durant els mesos de març i abril.

La Comissió ha concretat que l'article 13.2 de l'esmentada norma estableix que "els prestadors del servei de comunicació audiovisual tenen el dret a emetre programes que informin sobre la seva programació o anuncis dels seus propis programes i els productes accessoris derivats directament d'aquests programes".

"Aquests programes i anuncis no es consideraran comunicació comercial als efectes d'aquesta Llei. No obstant això, per a la comunicació audiovisual televisiva, el temps dedicat als anuncis publicitaris sobre els seus propis programes i productes no podrà superar els 5 minuts per hora de rellotge i els seus continguts estan subjectes a les obligacions i prohibicions establertes amb caràcter general per a la publicitat comercial", afegeix.

La incoació d'aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació, de manera que s'obre ara un període màxim de tres mesos per a la instrucció de l'expedient i resolució de l'expedient per part de la CNMC. RTVE disposa d'un termini de deu dies per presentar al·legacions.

Noticias relacionadas

contador