ep torretelecomunicacionesvodafonealemania
VODAFONE - Archivo
1,33£
  • -0,01£
  • -0,69%

Vodafone es reorganitza a Egipte. La britànica ha anunciat la venda d'un 55% del seu negoci al país a Saudi Telecom per 2.390 milions de dòlars. Les dues companyies han signat també un acord per ser sòcies a llarg termini.

Aquest acord valora Vodafone Egipte en uns 4.400 milions de dòlars i permetrà Saudi Telecom el seu creixement a la regió de nord d'Àfrica.

És en aquest país on Vodafone té la major quota de mercat i en el qual aspira a seguir operant a través de més aliances d'aquest tipus. Aquesta operació se suma a la venda de la filial de la britànica a Malta a Monaco Telecom a canvi de 250 milions.

En concret, Monaco Telecom va acordar adquirir la filial maltesa de Vodafone per una contraprestació en efectiu que representa un múltiple de 7,8 vegades el resultat brut d'explotació (Ebitda) i de 13,1 vegades el flux de caixa durant l'exercici fiscal 2019.

Després del tancament de l'operació, que està previst per al primer trimestre del 2020 una vegada que obtingui l'aprovació de l'Autoritat de Comunicacions de Malta, la companyia adquirida seguirà operant sota la marca Vodafone durant un període de transició.

contador