• L'arribada del camió de Tesla era un somni per a la companyia i molt esperada pel sector
  • De forma sorprenent, es va presentar també la nova versió del Tesla Roadster, l'esportiu de la companyia
tesla semi camion presentacion musk
TESLA

Tal com l’ha definit Tesla, el seu camió 'Semi' és el més segur i còmode de la història. Quatre motors independents proporcionen la màxima potència i acceleració al menor cost energètic possible. La nova joia d’Elon Musk no va arribar sola sinó que, de forma sorprenent, la companyia també va presentar la nova versió del seu cotxe esportiu 'Roadster'.

  • 163,35$
  • 0,76%
El 'Semi' promet fins a 800 quilòmetres recorreguts amb una càrrega completa de les seves bateries

Tesla ha arribat per fi al sector del transport professional. Els de Musk han fet un vaitot en un dels seus vehicles més esperats. Després de moltes filtracions, rumors i diversos retards, 'Semi', el camió de Tesla, va ser presentat aquest dijous. Sota un disseny similar al famós 'Model 3', Tesla aposta per una cosa radicalment diferent complint amb una de les màximes preocupacions sobre aquest projecte: l'autonomia. El 'Semi' promet fins a 800 quilòmetres recorreguts amb una càrrega completa de les seves bateries.

L'acceleració també serà una altra senyal del nou camió de Tesla. La companyia nord-americana assegura que pot accelerar fins als 100km/h en menys de 20 segons, amb una càrrega d'unes 36 tones. A més, hi afegeixen un control de tracció instantani amb quatre motors independents per a cada roda. El Tesla 'Semi' és capaç de recórrer 640 km amb una càrrega de no més que 30 minuts gràcies a uns nous megacarregadors la potència dels quals encara no ha estat revelada. Aquests nous formats s'utilitzaran en part energia solar i oferiran preus de 0,07 dòlars el kWh (6 cèntims d'euro) per a tots els propietaris d'un Tesla Semi.

Igual que la resta de vehicles Tesla, la companyia aspira que siguin autònoms, però de moment cal conformar-se amb un sistema automàtic millorat que ajuda a evitar col·lisions. La posició del conductor més centrada del que és habitual proporciona "la màxima visibilitat i control", segons el fabricant. A més, asseguren que el "centre de gravetat baix ofereix protecció contra bolcades".

Encara no es coneix el preu al qual sortirà a la venda, el que sí que se sap és que Tesla espera posar els seus camions a la carretera per 2019. Els interessats en l'últim de Tesla ja poden començar a fer les seves reserves.

NOVA VERSIÓ DEL TESLA ROADSTER

La nova versió del esportiu Roadster té gairebé 1.000 quilòmetres d'autonomia amb una càrrega de les bateria completa

De forma sorprenent i quan semblava que la presentació estava fent el tancament, el nou Semi va obrir la seva zona de càrrega i allí estava l'última sorpresa de l'equip d’Elon Musk. El nou Roadster, l'esportiu de Tesla, es renova en una nova ostentació tecnològica del fabricant nord-americà. La reversió del seu primer model té en la seva autonomia un dels seus punts forts: gairebé 1.000 quilòmetres d'autonomia amb una càrrega de les bateria completa. "Pot anar i tornar de Los Angeles a San Francisco sense carregar la bateria. La intenció de fer-ho és donar-li una bufetada als cotxes de gasolina", assegurava Musk.

Amb quatre seients, en lloc de dos com el seu germà gran, el nou Roadster presumeix de ser el "cotxe més ràpid del món", segons el fabricant. Encara sense data de llançament, es preveu que per al 2020, el que sí que es coneix és que la versió més bàsica tindrà un preu de 200.000 dòlars.

A L'ESPERA DE WALL STREET

Després d'haver copat totes les mirades durant la presentació, Tesla ara haurà de sotmetre al judici dels inversors. Un 2017 que ha vist com els seus títols s'han revalorat més d'un 45% a Wall Street i han superat els 52.000 milions de dòlars de capitalització, Tesla ara haurà de demostrar que el seu futur està ben encaminat gràcies a les seves dues últimes propostes.

Durant el tercer trimestre, la companyia nord-americana va assolir unes vendes històriques acumulades de 250.000 vehicles. La marca nord-americana va destacar durant la seva última presentació de resultats que va lliurar, en concret, 25.915 unitats dels models Model S i Model X, un 4,5% més respecte al tercer trimestre del 2016, mentre que va comercialitzar 222 unitats del nou Model 3, cosa que fa un total de 26.137 vehicles. Per al conjunt de l'any, Tesla preveu vendre 100.000 unitats en total dels Model S i Model X, cosa que suposaria un 30% en comparació al 2016. No obstant això, malgrat aquest augment, estima que la producció d'aquests models caigui un 10 % durant últim trimestre de l'any.

Noticias relacionadas

contador