ep smartphone galaxy z flip de samsung
Andrej Sokolow/dpa - Archivo

Samsung Electronics espera registrar un benefici operatiu de 6,4 bilions de wons (4.833 milions d'euros) el primer trimestre de 2020, la qual cosa suposaria un avanç del 2,7% en comparació amb el seu resultat del mateix període de l'any passat, segons va informar el fabricant sud-coreà, que ha batut les expectatives del consens del mercat, malgrat l'impacte de la pandèmia de coronavirus.

El gegant de Suwon, que publicarà els seus comptes del primer trimestre a la fi d'abril, va avançar que les seves vendes del període comprès entre gener i març de 2020 van sumar 55 bilions de wons (41.530 milions d'euros), xifra que representa un increment del 5% respecte de la facturació corresponent al primer trimestre de 2019.

En el quart trimestre de 2019, Samsung va registrar un benefici operatiu de 7,16 bilions de wons (5.412 milions d'euros) i va aconseguir una facturació de 59,88 bilions de wones (45.262 milions d'euros).

Tot i que Samsung no va oferir els detalls de l'evolució de les seves diferents divisions de negoci durant el primer trimestre, els analistes consultats per l'agència sud-coreana Yonhap van indicar que el negoci de semiconductors de la companyia podria haver impulsat els resultats enmig de la crisi del Covid-19, gràcies a l'increment de la demanda de xips de servidors per a centres de dades i una contínua pujada dels preus dels xips de memòria.

En aquest sentit, Kim Dong-won, analista de KB Securities, va apuntar que l'increment del teletreball com a resultat del brot víric ha produït un augment en el trànsit de dades i l'expansió dels servidors, i que això ha provocat la pujada dels preus mitjans de venda dels xips de memòria.

Les accions de Samsung Electronics han rebut amb una pujada del 2,26% a la Borsa de Seül la publicació de les previsions de la companyia sud-coreana.

Noticias relacionadas

contador