ep whatsapp 20200216162504
Silas Stein/dpa - Archivo

WhatsApp és l'app de missatgeria instantània per excel·lència. Però, és possible no enviar res en aquesta plataforma? En això consisteix el truc que arrasa entre els seus milions d'usuaris i deixa sense paraules altres tants.

La clau és copiar un 'missatge invisible' i enviar-lo a través del xat de l'aplicació a qualsevol dels nostres contactes que vulguem deixar bocabadat.

Per a això, no cal descarregar cap app externa i, de fet, és un truc que està disponible tant en telèfons mòbils Android com en iOS. Per aconseguir aquest truc dels missatges invisibles en WhatsApp has d'accedir a una pàgina buscant 'research for unicode characters', que de tant en tant cau i no està visible als usuaris, i on haurem de pressionar 'Copia'.

A continuació, has de enganxar aquest missatge sense text a qualsevol dels teus converses de WhatsApp, i ja estaria. Ull, hi ha vegades que el lloc web pot trigar diversos minuts en carregar i fins i tot ens salti un error, però simplement cal ser pacient.

La popular aplicació acaba de ser recentment notícia després de recollir cable i reconèixer que no esborrarà el compte als usuaris 'rebels' que no acceptin les seves noves condicions d'ús, encara que WhatsApp matisava que la majoria ja ho han fet a hores d'ara.

Aquestes noves condicions van ser anunciades per l'aplicació del passat mes de gener entre fortes crítiques. La companyia va decidir llavors ajornar la seva adopció fins al 15 de maig i, fins a aquest moment, s'ha vist forçada a llançar diverses campanyes informatives davant els rumors que circulaven a les xarxes.

Els usuaris que no acceptessin la seva nova política, segons informava WhatsApp, passarien de forma gradual a perdre l'accés a les seves funcions. En un primer moment, els usuaris no podran accedir a la llista de xats, però sí respondre trucades i videotrucades, així com tocar les notificacions -si les tenen activadas- per llegir o respondre missatges o per retornar trucades o videotrucades perdudes.

Entre altres coses, la nova actualització de la seva política permet a la companyia compartir les dades dels usuaris de WhatsApp amb Facebook. Un canvi en la política d'ús i de privacitat obligarà els usuaris a compartir la seva informació amb la xarxa social fundada per Mark Zuckerberg,

contador