• Era el sistema operatiu menys utilitzat en el món
  • El sistema operatiu seguirà funcionant per realitzar noves actualitzacions
Lumia Microsoft 535

Era un secret a veus i s'ha fet oficial. Microsoft ha anunciat que HP i la tecnològica nord-americana han sepultat els seus 'smartphones' després del fracàs en vendes.

Va ser el passat diumenge quan Joe Belfiore anunciava, a través de Twitter, que es va acabar. Que Windows Phone passa a la història de les marques dels 'smartphones'. Després d'una allau de preguntes al seu compte personal, el vicepresident corporatiu de Microsoft, va haver de fer-ho oficial. Es deixaran de fabricar els telèfons. "Hem treballat dur, però ja no té sentit seguir endavant", ha subratllat a la xarxa social de l'ocell.

HP va deixar entreveure que Microsoft no estava prestant massa atenció al seu 'smartphone'

Aquesta ha estat la senyal definitiva després que HP, encarregada de l'acoblament, deixés entreveure que la cosa anava a acabar aviat pel fet que Microsoft no estava massa pendent del projecte. Això sí, per als usuaris d'aquesta marca, la companyia nord-americana seguirà oferint suport creant noves actualitzacions per als seus 'smartphones' i puguin estar actualitzats fins que decideixin canviar de marca.

Belfiore ha arribat a admetre que ja tampoc utilitza un 'smartphone' amb el processador de Windows i que s'ha passat a Android, igual que Bill Gates. Segons el vicepresident corporatiu el gran fracàs dels dispositius de Microsoft ha estat la poca atenció que han mostrat els desenvolupadors per la seva plataforma ja que Android i iOS sempre estaven un pas per davant.

També ha expressat que aquesta decisió d'abandonar els 'smartphones' no serà massa dramàtica a causa que la "immensa majoria d'usuaris de Windows, Office i Xbox utilitzen ecosistemes mixtes, és a dir que utilitzen diferents dispositius amb diversos sistemes operatius".

UNES VENDES EN PICAT

De l'últim balanç que es té constància de la venda de Windows Phone és de gener. Kantar va fer un estudi del mercat i ja deixava palès que les coses no funcionaven. Durant l'últim any, el telèfon de Microsoft perdia un del 5,1% al 2,7% a Alemanya, per la qual cosa va registrar un descens del 2,4%, mentre que al Regne Unit va perdre un 7% des del 9,1 % fins al 2,1%. Pel que fa a Espanya, Windows Phone va arribar al seu mínim històric dins del territori pel fet que només un 0,5% de la població utilitzava mòbils amb aquest processador.

contador