• Facebook ha descartat crear una nova classe d'accions per permetre a Zuckerberg mantenir la majoria en les votacions
mark zuckerberg facebook mobile
BOLSAMANIA

Dins del seu desig per impulsar la filantropia en favor de causes que ajudin a millorar el món, Mark Zuckerberg ha anunciat una important nova venda d'accions de Facebook. El fundador i CEO de la xarxa social es desfarà de fins a 75 milions de títols de la companyia.

  • 432,26$
  • -2,49%
Els ingressos de la venda es destinaran a "finançar les iniciatives filantròpiques de Mark Zuckerberg i la seva dona, Priscilla Chan"

Els ingressos de la venda es destinaran a "finançar les iniciatives filantròpiques de Mark Zuckerberg i la seva dona, Priscilla Chan", han assegurat des de Facebook. La venda es durà a terme durant els propers 18 mesos en una operació que podria ascendir fins als 12.800 milions de dòlars, basant-se en el preu actual de l'acció. La decisió de vendre entre 35 milions i 75 milions d'accions va ser revelada per la pròpia companyia al regulador divendres passat.

Al comunicat, Facebook rebutjava crear una nova classe d'accions que li hauria permès a Mark Zuckerberg mantenir la majoria del control de la votació a la companyia.

COMPROMÍS AMB LA FILANTROPIA

Zuckerberg i la seva dona van informar fa gairebé dos anys que cedirien el 99% de les seves accions de Facebook a una nova organització de caritat que crearan en conjunt, alhora que han anunciat el naixement de la seva filla Max. En una carta oberta adreçada a la nena, Zuckerberg va assegurar que havia avisat a la companyia que vendria o regalaria fins a 1.000 milions de dòlars de les seves accions en cada un dels pròxims tres anys, tot i que la xifra que inicialment es va plantejar ha anat variant amb el temps.

“Com tots els pares, volem que creixis en un món millor que el nostre", escrivia el matrimoni

A la nota, el fundador de la xarxa social indicava que amb aquesta contribució espera poder millorar el potencial humà i promoure la igualtat. En aquest punt, explicava que la igualtat significa "tenir accés a les oportunitats, independentment de la nació, família o circumstàncies en què van néixer". "Com tots els pares, volem que creixis en un món millor que el nostre", escrivia el matrimoni a la seva filla. "Nosaltres farem la nostra part perquè això passi, no només perquè et volem, però també perquè tenim la responsabilitat moral sobre tots els nens de la propera generació", finalitzava el text.

Noticias relacionadas

contador