• L'anunci ha fet que els títols de la companyia es disparin més d'un 100% en borsa
kodak camara fotos

La proposta de Kodak busca tenir un major control en la gestió de drets d'imatge i està destinada a fotògrafs i agències per mitjançar entre tots dos. Els autors podran registrar els seus nous treballs i els seus arxius seran llicenciats dins de la plataforma que s'encarregarà de cobrar i pagar-li els seus ingressos.

La febre per les moneda digital ha desencadenat una onada d’ICOS (Initial Coin Offering) i noves divises digitals amb projectes de tota mena darrere. El blockchain disposa d'una oferta immensa de possibilitats en totes les operacions de transferències i la companyia d'equipament fotogràfic l'ha aprofitat. Kodak ha anunciat la plataforma KodakOne i la moneda digital KodakCoin.

KODAKOne crearà un sistema encriptat i digital de propietat de drets d'autor

L'aliança amb WENN Digital ha donat lloc a una nova proposta per gestionar els drets d'imatge. La nova moneda digital està centrada en el món de la fotografia per facultar als artistes i agències un major control sobre la gestió dels drets. KODAKOne crearà un sistema encriptat i digital de propietat de drets d'autor perquè els fotògrafs puguin registrar els seus nous treballs i llicenciar-los dins de la plataforma.

Per la seva banda, KODAKCoin serà la moneda amb la qual es duran a terme les transferències dins de la plataforma. Els fotògrafs participants rebran els ingressos generats per l'explotació de cadascuna de les seves llicències immediatament després de la venda. Els fotògrafs professionals i aficionats vendran la seva feina amb confiança en una plataforma segura de blockchain, segons explica la companyia. La plataforma KODAKOne proporciona un rastreig web continu per monitoritzar i protegir la propietat intel·lectual de les imatges enregistrades al sistema. Quan es detecta l'ús d'imatges sense llicència, la plataforma KODAKOne pot gestionar el procés d'execució dels drets d'autor per premiar els autors.

"Per a molts a la indústria tecnològica, el blockchain i les monedes digitals són paraules de moda, però per als fotògrafs que han lluitat per exercir el control sobre el seu treball, aquestes paraules són la clau per resoldre el problema que semblava impossible de resoldre", va dir el CEO de Kodak, Jeff Clarke. "Kodak sempre ha buscat democratitzar la fotografia i fer que les llicències siguin justes per als artistes. Aquestes tecnologies li donen a la comunitat de la fotografia una manera innovadora i fàcil de fer precisament això", ha explicat en un comunicat fet públic per la companyia.

Els títols de Kodak han pujat més d'un 100% des que s'anunciés el llançament

L'oferta de monedes inicial s'obrirà el 31 de gener de 2018. L’ICO està oberta a inversors acreditats dels EUA, Regne Unit, Canadà i altres països seleccionats per la companyia que no ha deixat passar l'oportunitat de demostrar la serietat del projecte assegurant que l'oferta inicial de monedes està emesa segons les pautes de la SEC com un símbol de seguretat sota la Regulació 506 (c) com una oferta exempta.

Les reaccions no s'han fet esperar. Els títols de Kodak han pujat més d'un 100% des que s'anunciés el llançament de la nova plataforma i la moneda digital. L'increïble alça en tan poques hores recupera les pèrdues acumulades per les accions durant els últims tres mesos i freguen els 7 dòlars per títol. La companyia nord-americana no viu, des de fa molt de temps, el seu millor moment com es reflecteix en la seva cotització borsària. Durant els últims quatre anys, les accions han caigut un 81,56%, però la caiguda era pitjor abans de l'anunci de la nova moneda digital, un 91,59%.

Noticias relacionadas

contador