faang portada
10,12$
  • 1,32$
  • 15,00%

La pilota està sobre la teulada de les FAANG. Netflix va obrir la veda sent la primera del selecte grup de colossos tecnològics en confessar-se davant el mercat la setmana passada, i ho va fer deixant un gust agredolç. Després d'un estel·lar 2020, el sector growth, i en concret aquest tipus de valors, han tingut un accidentat inici de 2021, però durant les últimes setmanes han recuperat el seu bon estat de forma. Ara bé, hi ha vida més enllà d'elles?

Com ja haureu pogut endevinar pel titular, sí, n'hi ha. Almenys per Ryan Jacob, gestor i president de Jacob Funds, especialista en batre el mercat amb els retorns de les seves carteres.

"El nostre repte és trobar les companyies que, ara que estem veient a l'horitzó el final de la pandèmia, poden seguir construint sobre les seves pujades", ha reconegut Jacob durant una entrevista per a MarketWatch. Fundat el 1999, el Jacob Internet Fund ha sobreviscut la bombolla de les puntcom, la crisi financera de l'any 2009 i, ara, una pandèmia.

Durant aquesta dècada que va des de les puntcom fins a la caiguda de Lehman Brothers, el fons ha fet una mitjana d'uns retorns anuals del 21,2%. Jacob reconeix que les large-caps tecnològiques han estat el principal motor de les borses durant els últims vuit o nou anys, però que el seu fons 'juga' a una altra cosa.

Per això se centra en trobar petites gangues, small i mid-caps que "ens donin aquest tipus de creixement que justifiqui la seva d'altra banda elevada valoració". Ni Tesla, ni Peloton, ni Zoom, ni Netflix són presents a la seva actual cartera. Només se 'salven' Alphabet (matriu de Google) i Facebook, mentre que Jacob va vendre les seves últimes accions d'Apple el 2020.

ELS SEUS DOS ASOS A LA MÀNIGA

Al seu lloc, aquests són dos dels grans gangues que Jacob ha descobert i té en cartera. El primer és Digital Turbine (+33% aquest any després de disparar-se un 693,27% el 2020), empresa que preinstal·la les aplicacions mòbils per a la gran majoria d'operadores nord-americans, com AT&T i Verizon, a més per a altres a escala internacional, com l'espanyola Telefònica o la mexicana America Mòbil.

"S'ha convertit en una mena de líder dins del seu mercat, i serà complicat que els seus rivals els arribin per la xarxa que ja tenen muntada", assegura Jacob que, tot i això, reconeix que l'activitat de Digital Turbine es limita a telèfons Android, ja que iOS treballa pel seu compte.

L'altra gran joia oculta en la qual està invertida aquest fons és Optimize RX, que proporciona solucions digitals per a companyies del sector sanitari, incloent-hi doctors i pacients. "Això vol dir que, quan un metge li prescrigui una recepta a un pacient, rebran notificacions com descomptes, copagaments...", explica Jacob.

Un programari que va passar a ser un actiu especialment valuós a partir de l'any passat, amb les farmacèutiques, que són algunes de les grans empreses anunciants al món, "veient molts millors resultats a través dels seus anuncis digitals" gràcies a la tasca d'empreses com Optimize RX, que puja més d'un 61% l'any després de tancar 2020 amb un avanç del 203%.

Noticias relacionadas

contador