google-suspend-certaines-activites-avec-huawei-apres-le-decret-de-trump
159,13$
  • 0,87$
  • 0,55%

L'Autoritat de la Competència de França ha imposat una multa de 150 milions d'euros al gegant nord-americà Google per abús de posició dominant al sector de publicitat en recerques, en considerar "opaques i difícils d'entendre" les regles de la seva plataforma Google Ads i aplicar-les "de manera injusta i aleatòria". Google, per la seva banda, ha indicat que apel·larà la decisió.

A més de la multa, el regulador francès obliga Google a aclarir la redacció de les regles de la seva plataforma de publicitat Google Ads, així com a revisar els procediments d'informació sobre canvis i a aclarir els procediments per suspendre comptes.

Així mateix, el cercador ha d'establir procediments per alertar, prevenir, detectar i tractar les infraccions de les seves regles, amb la finalitat que les suspensions de llocs o comptes de Google Ads siguin les estrictament necessàries i proporcionals a l'objectiu de protecció del consumidor.

En aquest sentit, l'Autoritat exigeix ​​a Google enviar tots els anys un informe especificant el nombre de queixes presentades pels usuaris d'Internet a França, el nombre de llocs i comptes suspeses, la naturalesa de les infraccions de les regles i els termes de la suspensió.

A més, la companyia nord-americana haurà de presentar en un termini de 2 mesos un informe que detalli les mesures i procediments que té previst adoptar per complir aquestes ordres. Així mateix, d'aquí a 6 mesos haurà de remetre al regulador un informe en què detalla totes les mesures i procediments que ha implementat efectivament.

D'altra banda, el cercador ha de publicar un resum de la decisió adoptada per Competència que serà accessible durant un període d'una setmana a través de la pàgina d'inici de Google.fr i de la versió de Google.com accessible a França.

GOOGLE APEL·LARÀ

La decisió de l'Autoritat de Competència gala es produeix arran de la denúncia plantejada per Gibmedia, empresa editora de webs d'informació sobre el clima, informació corporativa i telefònica, algunes de les quals ofereixen serveis de pagament, el compte de la qual a Google Ads va ser suspesa sense previ avís.

Tot i que l'Autoritat va desestimar la petició de Gibmedia d'imposar mesures provisionals contra el cercador en no considerar que es complís les condicions d'emergència, sí va decidir continuar investigant el cas.

Per la seva banda, Google ha assenyalat que Gibmedia estava publicant anuncis de llocs web que enganyaven les persones perquè paguessin per serveis amb termes de facturació poc clars. "Les persones esperen estar protegides d'anuncis abusius i que exploten i per això estan les nostres polítiques publicitàries (...) No volem aquest tipus d'anuncis en els nostres sistemes, de manera que vam suspendre Gibmedia i renunciem als ingressos per publicitat per protegir els consumidors de danys", ha indicat la companyia i ha subratllat que "apel·larà aquesta decisió".

HI HAURÀ RESPOSTA DELS EUA?

L'Administració del president nord-americà, Donald Trump, va anunciar el 3 de desembre que imposarà aranzels del 100 per cent sobre productes francesos com el xampany i el formatge, entre d'altres, en resposta a la 'taxa GAFA', la 'taxa Google' francesa amb la que el país exigirà a les companyies tecnològiques nord-americanes que paguin un impost pels ingressos percebuts a canvi dels seus serveis digitals.

El representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, ha indicat que, després de realitzar una investigació, ha conclòs que aquest impost és "incompatible amb els principis vigents de la política fiscal internacional i és inusualment onerós per a les empreses nord-americanes afectades", entre elles Alphabet Inc, Facebook, Apple i Amazon.

Noticias relacionadas

contador