internet 20210601081635

Una caiguda global d'Internet ha deixat sense servei tant nombroses pàgines web com les xarxes socials més populars. D'altres, encara que amb funcionament, estan presentant problemes en la seva visualització. El succés també ha afectat Espanya i ha estat solucionat cap a la una d'aquesta tarda.

En intentar accedir a les pàgines, Els usuaris han reportat cap a migdia d'aquest dimarts l'aparició d'un missatge que indicava Error 503 Service Unavailable quan intentaven accedir a pàgines de mitjans de comunicació i plataformes socials. En altres pàgines ha aparegut el missatge connection failure.

A les 14:41h (hora peninsular), Fastly ha afirmat haver solucionat tots els problemes que han deixat penjats alguns dels serveis web més populars. "Hem identificat una configuració del servei que provocava interrupcions als nostres punts de venda a nivell mundial i hem desactivat aquesta configuració", deia un breu comunicat que han penjat al seu perfil oficial de Twitter.

Fastly és un de diversos serveis d'allotjament de llocs web i aplicacions d'alt nivell que les grans empreses utilitzen per oferir contingut a milions d'usuaris.

Portals com Twitch, Reddit, Amazon, Paypal, Spotify, Instagram, Google, BBC, The New York Times, The Guardian, El País, La Sexta, Movistar, Vodafone, Orange, Caixabank, Pinterest, Tidal, WhatsApp, Másmovil, Pepephone, Yoigo, Jazztel, Facebook, Youtube, Bankia, BBVA, Telegram, Banco Santander, Banc Sabadell o ING Direct s'han vist afectats per un error 503.

Fastly, a canvi d'altres serveis d'allotjament, té el contingut de les webs en la seva infraestructura del núvol, repartint els seus servidors en dotzenes de llocs. Així permet que es descarregui la informació des del servidor més proper a l'usuari.

contador