• L'entitat financera inverteix en tecnologies biomètriques
carlos torres vila bbva
BBVA

BBVA prepara el llançament dels mètodes de pagament basats en tecnologies biomètriques, per "invisibilitzar" el moment del pagament en comerços. L'entitat financera presumeix de la seva implantació a les cafeteries i restaurants de Ciutat BBVA, seu corporativa del banc al madrileny barri de Las Tablas.

BBVA afirma que més de 1.000 usuaris ja poden "demanar un cafè, recollir-lo sense fer cua i pagar-lo sense treure la cartera gràcies a una 'app' que permet, a més, reservar taula, menjar i sortir sense demanar el compte".

BBVA afirma que més de 1.000 usuaris ja poden consumir sense fer cua ni treure la cartera

Aquest nou sistema de pagaments forma part de l'estratègia de BBVA per liderar el desenvolupament dels pagaments invisibles o sense fricció per transformar l'experiència de compra dels clients als comerços. Aquesta nova tendència permet que la part del pagament dins del procés de compra "desaparegui" o es faci pràcticament inexistent per a l'usuari.

L’'app', ideada conjuntament amb Sodexo Iberia, soci del Grup en serveis de restauració, forma part d'un projecte pioner al món per portar aquestes noves experiències a l'àmbit de restaurants i cafeteries en primer lloc i, després, a la resta dels comerços. El següent pas en el desenvolupament del projecte serà la integració de tecnologies biomètriques per fer realitat l'expressió de "pagar per la cara".

"Amb aquest treball estem eliminant els punts de fricció dels clients en comprar en un comerç: evitar cues, tenir una experiència més digital i millor informació", explica Ignacio Bañón, responsable de Global Payments a BBVA.

L’'app' no només automatitza el pagament, sinó que permet realitzar reserves des dels telèfons intel·ligents per reduir els temps d'espera en restaurants. D'aquesta manera, els clients poden arribar, seure a la taula reservada, menjar i sortir directament sense haver de demanar el compte ni pagar manualment.

Gràcies a aquest sistema, els usuaris ja estalvien entre 7 i 10 minuts i, de cara al restaurant, s'ha registrat un augment de la facturació i productivitat. "El sistema beneficia tant al client, que no ha d'esperar a ser atès; com al restaurador, que ja no ha de cobrar manualment al client", afegeix el responsable.

Per millorar l'experiència d’aquest format, BBVA ja està treballant en el desenvolupament d'un sistema de reconeixement facial per permetre als usuaris recollir el seu menjar i seure directament, sense necessitat de fer un pagament manual, ni que una persona comprovi la identitat del usuari.

El sistema, per al qual ja s'estan realitzant proves pilot, reconeix la cara de l'usuari mitjançant càmeres proveïdes d'intel·ligència artificial i realitza el càrrec directament a la targeta associada al seu perfil.

Noticias relacionadas

contador