ep archivo   la presidenta de la comunidad de madrid isabel diaz ayuso
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat la creació de quatre clústers tecnològics (Transformació Digital, Intel·ligència artificial, Internet de les coses i Cadena de blocs) durant el primer semestre del 2022, com a instruments estratègics per a la digitalització de la regió. Per a això, l'executiu madrileny hi invertirà un total d'1,6 milions d'euros.

Així ho va assenyalar aquest dimecres durant l'acte de presentació del primer Centre de Cloud Públic d'IBM a Espanya, empresa que havia triat Madrid per realitzar aquesta important inversió, la major que escometrà a Europa el 2021 i que generarà centenars de llocs de treball directes i indirectes a la regió. "És un motiu d'orgull per a tots", ha assenyalat la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Com ha explicat Ayuso, companyies dels sectors de la transformació digital, de la intel·ligència artificial, de l'Internet de les coses i de la cadena de blocs uniran esforços en coordinació amb la Comunitat de Madrid "per seguir impulsant la transformació digital de la regió". "Perquè si volem ser el node digital de sud d'Europa necessitem infraestructures, voluntat política, mà d'obra qualificada i, sobretot, empreses i empresaris compromesos amb el futur de la Comunitat de Madrid", ha indicat.

Amb la creació d'aquests quatre clústers, Madrid augmentarà la capacitat d'innovació i el desenvolupament tecnològic de les organitzacions, així com la internacionalització dels seus membres que podran, també, incrementar la seva productivitat i reduir els costos, a causa que compartiran capacitats, recursos, coneixements, despeses promocionals i activitats.

"L'anomenada revolució digital provoca temors per l'ocupació, sobretot als quals els costa més aprendre a fer servir les noves eines, als quals s'han de reinventar. Es comprenen aquests temors, i des de la Comunitat apostem per ells, tinguin l'edat que tinguin", ha subratllat Díaz Ayuso, que ha indicat que, per això, el govern autonòmic posarà en marxa un centre de capacitació digital que atengui les necessitats de tots ells.

Noticias relacionadas

contador