ep trabajadores del centro logistico de amazon en alcala de henares madrid
AMAZON

Amazon ha anunciat aquest dijous la creació de 5.000 nous llocs de treball a Espanya al llarg del 2020. La seva plantilla al nostre país ascendeix així fins als 12.000 treballadors, segons ha afegit el colós del comerç electrònic al seu comunicat.

  • 173,67$
  • -1,65%

Des de l'empresa de Jeff Bezos poden presumir d'haver superat les seves previsions de creació d'ocupació, més encara en un any marcat per la crisi del coronavirus.

Aquests nous llocs de treballs creats inclouen tot tipus de perfils i nivells de formació, des de llocs de nivell d'entrada en operacions a desenvolupadors i enginyers de programari, responsables de negoci, científics de dades i aprenentatge automàtic, així com experts en el núvol i arquitectes de solucions que treballen a Amazon Web Services.

La vicepresidenta i directora general per a Itàlia i Espanya, Mariangela Marseglia, s'ha congratulat per aquestes dades. "Estem increïblement orgullosos de donar suport a milers de persones a Espanya i a les seves famílies en aquests temps difícils. No només és una gran notícia per als que busquen una nova feina, sinó també un clar vot de confiança en l'economia espanyola, amb l'esperança que puguem contribuir a accelerar la recuperació després de la pandèmia", ha indicat.

"Ens hem vist aclaparats per la confiança que milions de clients espanyols han dipositat en Amazon i seguirem treballant sense descans per ells i per les milers de pimes que treballen amb nosaltres", ha subratllat.

APOSTA I CREIXEMENT A ESPANYA

En l'actualitat, Amazon compta a Espanya amb una xarxa integrada per més de 28 centres de treball diferents. El 2020, la multinacional va obrir dos nous centres logístics a Dos Hermanas (Sevilla) i Alcalá de Henares (Madrid), així com tres estacions logístiques a Múrcia, Rubí (Barcelona) i Leganés (Madrid).

La plataforma també està ampliant el seu Tech Hub de Madrid, que està creixent ràpidament i que compta actualment amb més de 400 desenvolupadors de programari i enginyers informàtics que treballen en aplicacions per a Amazon Business, Kindle i la venda minorista.

Per la seva banda, Amazon Web Services obrirà una nova regió de AWS Europa (Espanya) a Aragó l'obertura de la qual està estimada per a finals de 2022 o principis de 2023.

La multinacional nord-americana ha assenyalat que, a més d'aquests llocs de treball fixos, també ha contractat 7.000 persones per reforçar les seves operacions a Espanya durant l'última campanya nadalenca.

Des que Amazon comencés les seves operacions a Espanya el 2011, la companyia ha invertit més de 2.900 milions d'euros en infraestructura i instal·lacions, enviaments, salaris i beneficis per a empleats, així com en altres despeses de logística.

D'altra banda, el gegant del comerç electrònic per reconèixer la feina dels seus treballadors en primera línia, els treballadors d'operacions fixos i temporals que van estar a l'empresa des de l'1 fins al 31 de desembre rebran una bonificació de 300 euros per als que treballen a temps complet, i una prorratejada per als que estan a temps parcial.

A més d'aquests llocs de treball, un estudi de la consultora d'estratègia i economia Keystone estima que les empreses que participen en la seva cadena de subministrament, que inclouen des de serveis de construcció, immobiliaris a serveis professionals, van generar 82.000 llocs de treball addicionals fins a finals de 2019.

Aquesta xifra contempla també els més de 14.000 treballadors que treballen per a les més de 9.000 pimes espanyoles que en l'actualitat venen els seus productes a la plataforma.

contador